avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot circula cu masina in momentul de fata????
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot circula cu masina in momentul de fata????

Va rog, sa imi dati un raspuns concis
Am cumparat o masina, la ea am toate actele, carte de identitate si certificat de inmatriculare.
Masina in acte este trecuta pe numele domnului X, in schimb eu am cumparat-o de la domnul Y. Eu nu am facut nici un act de vanzare-cumparare cu domnul Y. In masina am gasit un certificat de radiere fiscala si actul de vanzare-cumparare intre domnul x si domnul Y in care motivul radierii fiscale este instrainarea autovehicului catre domnul Y. Problema este ca domnul Y nu cred ca a luat in evidenta fiscala masina, deoarece acestia sunt din comune separate. Pe mine ma intereseaza sa stiu daca domnul X care este proprietarul masinii in acte, ar putea sa ia din nou masina in evidenta fiscala la primaria dansului?
Mentionez ca au trecut deja 4 luni de cand s-a facut acel certificat de radiere intre domnul X si domnul Y.
Daca masina nu a fost luata in evidenta fiscala de domnul Y, eu mai pot circula cu ea asa, sau este radiata din oficiu? si daca a fost radiata din oficiu si eu circul cu masina ce amenda primesc.
Va rog sa ma ajutati ca nu stiu ce sa fac.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:40, 11 Ianuarie 2013
Nu am inteles de ce credeti ca nu aveti dreptul sa.circulati cu ea din moment ce aveti toate actele in regula.
Concret dvs detineti un autovehicul pentru care nu aveti contract de vanzare cumparare
pe cale de consecinta dvs nu detineti nici certificat fiscal al autovehicul
Termenul legal de finalizare procedura inmatriculare este de 30 de zile de la data incheierii contractului de achizitie ,pe care dvs nu il detineti
Faceti demersuri la proprietarul din cartea de identitate pentru a incheia formalitatile legale de inmatriculare
Da, este adevarat ca nu detin nici un act de vanzare-cumparare al autovehiculului pe numele meu.
Insa vreau sa subliniez faptul ca pe talonul de inmatriculare nu scrie nicaieri ca autovehiculul a fost instrainat unei alte persoane.
Da, este adevarat si ca detin toate actele autovehicului in original, doar ca nu este pe numele meu. Ce ma intereseaza pe mine este daca autovehiculul poate fi radiat din circulatie din oficiu de catre politia romana, sau daca Politia Romana si cei de la fisc au o baza de date comuna, deoarece autovehiculul este radiat doar de la fisc.
In aceste conditii eu pot merge legal cu masina ?

In momentul de fata puteti circula linistit cu masina (este foarte bine ca nu scrie nimic pe spatele talonului), atat timp cat are rca, itp valabil.

Insa daca aveti certificat fiscal de la X, puteti sa il cautati sa faceti alt contract intre el si dvs.
Pt ca aveti deja fiscalul scos,pentru inmatriculare nu va mai trebuie decat un contract intre dvs si X. Problema se rezolva foarte repede, chiar si daca nu il gasiti pe X.

deci sa inteleg, ca proprietarul din actele masinii imi poate emite fiscal chiar daca a emis si la domnul Y?

Alte discuții în legătură

Inscriere masina babasu babasu am cumparat o masina de la o persoana si am toate actele de la ea dar in masina am gasit un certificat de radiere fiscala facut de proprietarul amterior catre ... (vezi toată discuția)
Radiere autovehicul guzanu guzanu Bună seara, am şi eu o mare problemă şi nu prea ştiu cum să o rezolv. in anul 2012 am vândut un autovehicul cu proces verbal de vânzare-cumpărare ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina stoicavasile stoicavasile Am vandut o masina pe 26 oct.2014 prin intocmirea actelor si scoaterea din evidenta de la fisc de unde am primit si dovada ca nu mai figurez ca avand masina in ... (vezi toată discuția)