Buna ziua.Mama mea a cumparat in anul 2002 o casa la tara,in anul 2005 mama a decedat si eu m-am mutat provizoriu in aceasta casa.Din anul 2005 si pana astazi,am facut multe lucrari de investitii pentru care nu am chitante iar altele l-am facut chiar eu.Va rog sa-mi spuneti cum pot sa ma justific in cazul in care sora mea vrea sa ia partea ei din aceasta casa tinand cont ca mama a decedat in anul 2004.Va multumesc
Sora dvs a acceptat mostenirea fie prin declaratie autentica in termen de 6 luni data la notar sau tacit, facand acte de accceptare tacita, platind impozite, achitand datorii ale succesiunii? Dvs banuiesc ca ati platit impozitul la acea Casa deci daca nu ati acceptat expres succesiunea prin declaratie autentica puteti demonstra ca acceptarea a fost tacita.
V am spus acest lucru daca doriti sa o inlaturati de la mostenire pe sora. In caz contrar, sora dvs ar trebui sa va despagubeasca dar numai pt cheltuielile care tin de adminstrarea si conservarea bunurilor succesiunii nu si pentru cele voluptarii.
in cadrul unui eventual proces avand ca obiect iesirea din indiviziune, solicitati atribuirea bunului dvs si plata sultei catre sora dvs iar investitiile se dovedesc cu expertiza de specialitate, acelasi lucru si daca faceti partaj voluntar
Renuntare succesiune
edigab
Buna ziua,
am o mare problema, tatal a decedat in septembrie 2010 eu sunt singurul copil, in termen de 6 luni am facut declaratii de acceptare succesiune-mama ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa sora
iuzer
Buna ziua,
Sora mea a decedat luna aceasta. Avand in vedere ca dupa noul cod civil s-a prelungit termenul de succesiune de la 6 luni la 1 an, nu mai exista ... (vezi toată discuția)