avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

sunt doi soti fara copii dar la care le traiesc parintii si fratii.cum se poate face legal un contract (sau poate nu e nevoie)ca la moartea unuia dintre soti mostenirea sa ramana sotului ramas in viata in totalitate. adica ceilalti membri sa nu aiba drept la mostenire. multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 23:07, 12 Februarie 2013
se pot lasa toate bunurile prin testament. Mare atentie ! Daca unul din ei moare inaintea parintilor lui, li se va cuveni si lor o cota parte orice ar spune testamentul
ideea e sa evit testamentul tocmai pentru ca stiu ca li se cuvine parte.deci sotia este pe moarte si vrea sa lase totul sotului tocmai pentru ca parintii si fratii sa nu aiba drept si sa ramana casa sotului.un contract de vanzare cumparare sau de intretinere nu se poate face?
Cel mai corect : schimba la notar regimul matrimonial si apoi vinde sotului partea dneaei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soti fara copii- cine vine la mostenire? radinschipaul radinschipaul sot-sotie,fara copii sotul:o sora cu un copil major sotia:un frate cu doi copii majori sotul detine in proprietate:un apartament inainte de ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare intre soti ? omidee omidee Buna ziua, conform noului cod civil sa inteleg ca exista posibilitatea incheierii unui act de vanzare-cumparare intre soti? Nu avem copii si vrem sa evitam ca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)