avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanzare-cumparare intre soti ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanzare-cumparare intre soti ?

Buna ziua, conform noului cod civil sa inteleg ca exista posibilitatea incheierii unui act de vanzare-cumparare intre soti? Nu avem copii si vrem sa evitam ca dupa moartea unuia dintre noi sotul supravietuitor sa imparta cu rudele mele sau ale lui .Multumesc.
Dupa separatia de patrimonii puteti vinde.
se vede treaba ca ati si programat... care e acela din soti ce vinde celuilalt :D implicit cel care ii supravietuieste celuilalt
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cred ca m-ati inteles gresit, in timpul "vietii"va intrebam daca pot face act de vanzare, adica eu ii vand partea mea sotului (in viata) iar el imi vine partea lui, tocmai pt. a evita ca dupa moartea unuia dintre noi , doar pt. ca am avut ghinionul sa nu mai pot face copii, sa impartim cu cei care nu au contribuit cu nimic dar isi fac planuri de mostenire.
nu aveti cum sa incheiati contracte de vanzare-cumparare asupra unui bun pe care se la scoateti la iveala ulterior, in functie de care sot moare primul, aceste contracte se intabuleaza in cartea funciara la data incheierii lor in forma autentica pentru a produce efecte si opozabilitate, deci raspunsul este, nu. aveti in schimb o sumedenie de alte instrumente pentru a obtine rezultate similare, consultati un notar public.
Multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Eu și soțul vrem să ne facem testament la notar unul în favoarea celuilalt, are valoare juridică? meea72 meea72 buna ziua!eu si sotul vrem sa ne facem testament la notar unul in favoarea celuilalt,are valoare juridica?este recunoscut?nu avem copii,doar sotul din prima ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat StanescuMihai StanescuMihai Buna ziua, Detin un apartament cumparat inaintea casatoriei si sunt interesat sa il impart in mod egal 1/2, legal, cu sotia mea. Ma puteti sfatui va rog, ce ... (vezi toată discuția)
Mostenire oonuta oonuta sunt doi soti fara copii dar la care le traiesc parintii si fratii.cum se poate face legal un contract (sau poate nu e nevoie)ca la moartea unuia dintre soti ... (vezi toată discuția)