avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale desfasurare activitati fara inregistrare punct de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

desfasurare activitati fara inregistrare punct de lucru

Buna ziua!

care este sanctiunea pentru desfasurarea activitati de comert fara inregistrarea punctului de lucru si autorizarea activitatilor?

multumesc.
Cel mai recent răspuns: carina23 , utilizator 18:06, 17 Aprilie 2009
Pentru neinregistrare punct de lucru sanctiunea este amendă de la 3.000 la 5.000 lei.
Baza legală: Ordonanţa de Urgenţă nr. 28/2008 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 217 din 21 martie 2008; art. 77, alin. 1 şi 2 din Legea nr.273/2006 privind finanţele publice locale.
Multumesc. dar acest lucru se intampla cand nu inregistrezi punctul de lucru la Finante daca ai mai mult de 5 salariati.

In cazul meu nu exista aceasta obligativitate (mai putin de 5 salariati), dar nu inregistrez punctul de lucru la Registrul Comertului, respectiv nu autorizez activitatile
Depinde si de specificul activitatii, daca este o activitate care nu se poate desfasura la sediu?Sa zicem, reparatii autoturisme...
Este activitate de comert - vanzare marfa

Stiu ca pentru neautorizare am amenda potrivit legii 359/2004, art. 41, insa am sanctiune si pentru nedeclarare punct de lucru.
Ma gandesc daca nu exista si vreo latura penala..
Este activitate de comert - vanzare marfa

Stiu ca pentru neautorizare am amenda potrivit legii 359/2004, art. 41, insa am sanctiune si pentru nedeclarare punct de lucru.
Ma gandesc daca nu exista si vreo latura penala..

Alte discuții în legătură

Autorizare itm pentru ssm - pentru administratia publica locala DanielaToader DanielaToader Buna ziua, Lucrez in administratia publica locala si am o intrebare: Daca pentru autoritatile publice este nevoie de autorizare de functionare in domeniul ... (vezi toată discuția)
Firma comert amanunt anairam_unid anairam_unid Daca am o firma care are cod caen pt comert cu amanuntul insa aceasta persoana a vandut marfa doar la persoane juridice si a facut factura si chitanta este ... (vezi toată discuția)
Este necesara o autorizare ssm pentru activiatatea : 4322 lucrari de instalatii sanitare, de incalzire si de aer conditionat Florin.N Florin.N Buna seara, As fi interesat sa stiu daca este obligatorie autorizarea ssm a unei societati care are ca obiect de activitate cod caen 4322. Sau putem sa ne ... (vezi toată discuția)