avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Este necesara o autorizare SSM pentru activiatatea : ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Este necesara o autorizare SSM pentru activiatatea : 4322 Lucrari de instalatii sanitare, de incalzire si de aer conditionat

Buna seara,

As fi interesat sa stiu daca este obligatorie autorizarea ssm a unei societati care are ca obiect de activitate cod caen 4322.
Sau putem sa ne prevalam de legea nr. 359/2004 privind simplificarea formalitatilor la inregistrarea in registrul comertului a persoanelor fizice, asociatiilor familiale si persoanelor juridice, inregistrarea fiscala a acestora, precum si la autorizarea functionarii persoanelor juridice, cu modificarile si completarile ulterioare;
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:55, 26 Martie 2018
Cand se inregistreaza firma la RC se dau declaratii pe propria raspundere in domeniul ssm, mediu, sanitar, sanitar-veterinar ca sunt indeplinite conditiile legale de functionare. Ulterior, inspectiile statului verifica daca cele declarate sunt realizate si pentru nerespectare se aplica amenzi contraventionale. Prin urmare, nu puteti aminti de o prevalare de la prevederi legale.
Nu este necesara obtinerea autorizatiei de functionare daca firma se incadreaza in prevederile HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare:
-Art. 4 Nu se autorizeaza, potrivit prevederilor prezentelor norme metodologice:
a) persoanele juridice pentru care autorizarea functionarii, inclusiv din punctul de vedere al securitatii si sanatatii in munca, se efectueaza in temeiul Legii nr. 359/2004 privind simplificarea formalitatilor la inregistrarea in registrul comertului a persoanelor fizice, asociatiilor familiale si persoanelor juridice, inregistrarea fiscala a acestora, precum si la autorizarea functionarii persoanelor juridice, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) persoanele fizice autorizate sa desfasoare activitati economice, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale pentru care procedura de inregistrare in registrul comertului si de autorizare a functionarii este reglementata de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, cu modificarile ulterioare.
-Art. 9 Certificatul constatator, emis in baza declaratiei pe propria raspundere, da dreptul angajatorilor sa desfasoare activitatile pentru care au obtinut certificatul.
Declarati activitatea desfasurata la Registrul Comertului care va elibereaza certificatul constatator care reprezinta autorizatia de functionare in domeniul securitatii muncii. mediu, sanitar, sanitar-veterinar, conform celor prevazute in legea nr. 359/2004.
Certificatul constatator se emite numai la cerere, o data cu certificatul de inregistrare fiscala a firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare itm Etasty Etasty Buna ziua, Suntem un SRL nou infiintat in baza Legii 359 I 2004 si, conform Legii 319/2006, autorizarea ssm este realizata in momentul inregistrarii la ... (vezi toată discuția)
Autorizare ssm in alt judet pentru sediu secundar/punct de lucru al unei sucursale ... cyan cyan Autorizare ssm in alt judet sediu secundar al unei sucursale . O societate pe actiuni are sediul principal in Bucuresti si mai multe sucursale in tara care ... (vezi toată discuția)
Autorizatie ssm misu1972 misu1972 Buna ziua, o societate de constructii trebuie sa aiba autorizatie de functionare din punct de vedere al securitatii si sanatii in munca ? Procedura spune la ... (vezi toată discuția)