avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... autorizare itm pentru ssm - pentru administratia ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

autorizare itm pentru ssm - pentru administratia publica locala

Buna ziua,

Lucrez in administratia publica locala si am o intrebare: Daca pentru autoritatile publice este nevoie de autorizare de functionare in domeniul ssm in conditiile in care noi suntem inregistrati doar la Ministerul de Finante, nu si la Registrul Comertului?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 17:20, 4 Iunie 2014
Conform NM de aplicare a L319/2006:
Art. 3. - În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor şi a bolilor profesionale, angajatorii au obligaţia să obţină autorizaţia de funcţionare din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă, înainte de începerea oricărei activităţi.
Art. 4. - Nu se autorizează, potrivit prevederilor prezentelor norme metodologice:
a) persoanele juridice pentru care autorizarea funcţionării, inclusiv din punctul de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă, se efectuează în temeiul Legii nr. 359/2004 privind simplificarea formalităţilor la înregistrarea în registrul comerţului a persoanelor fizice, asociaţiilor familiale şi persoanelor juridice, înregistrarea fiscală a acestora, precum şi la autorizarea funcţionării persoanelor juridice, cu modificările şi completările ulterioare;
b) persoanele fizice autorizate să desfăşoare activităţi economice, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale pentru care procedura de înregistrare în registrul comerţului şi de autorizare a funcţionării este reglementată de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările ulterioare.
Mai concret in cazul dumeavoastra autorizarea funcţionarii din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă este obligatorie iar autorizatia se obtine de la Inspectoratul Teritorial de Munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de functionare ssm Adrian Blanaru Adrian Blanaru Buna ziua, SECTIUNEA a 4-a alte obligatii ale angajatorilor c) sa obtina autorizatia de functionare din punctul de vedere al SSM, inainte de inceperea ... (vezi toată discuția)
Autorizare itm expert contabil cu angajat ingerasmic ingerasmic Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in legatura cu urmatoarea problema:de la ITM mi s-a spus ca eu in calitate de profesie libera(expert contabil) cu 1 angajat, ... (vezi toată discuția)
Este necesara o autorizare ssm pentru activiatatea : 4322 lucrari de instalatii sanitare, de incalzire si de aer conditionat Florin.N Florin.N Buna seara, As fi interesat sa stiu daca este obligatorie autorizarea ssm a unei societati care are ca obiect de activitate cod caen 4322. Sau putem sa ne ... (vezi toată discuția)