avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort fara copii minori, fara partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort fara copii minori, fara partaj

Buna ziua,
As dori unele lamuriri sau mici indrumari in legatura cu actiunea pe care as vrea, in sfarsit, sa o incep : divortul. Suntem casatoriti din 1990, dar nu mai locuim impreuna de zece ani. Si cand spun ca nu stam impreuna ma refer la faptul ca sotul meu a locuit sapte ani pe un alt continent, iar restul de trei ani inttr o alta tara, de data asta in Europa. Suntem doi straini. In timpul acesta eu m am ocupat de cresterea celor doi vopii gemeni pe care ii avem impreuna. Acum baietii au 19 ani.
As vrea sa se termine odata aceasta asa zisa casatorie, cat mai repede cu putinta.
El spune ca este e acord, dar, in acelasi timp, zice ca nu isi pierde timpul venind in tara pentru proces.
Ce pot face eu? Nu vreau nici partaj, nimic.
Va multumesc si astept un raspuns, un sfat.
Cel mai recent răspuns: Niculina Visan , Avocat 15:21, 15 Februarie 2013
Veti divorta in instanta si va dura ceva mai multisor ca il veti cita in strainatate si veti avea distanta mai mare intre termene.
V-ar ajuta ca macar dupa ce primeste citatia sa trimita pe adresa judecatoriei o intampinare in care sa zica ca e de acord cu divortul si sa faca dovada ca are resedinta acolo unde e si nu se va prezenta .
Sotul Dvs. poate imputernici o peroana, cu procura speciala/notariala , care sa il reprezinte in procesul de divort.
O alta varianta este sa il chemati in judecata, indicand domicilul sotului, unde urmeaza sa fie citat, pentru a se indeplini procedura de citare.
Atentie! Potrivit Noului Cod de Procedura Civila, inainte de a introduce actiunea de divort, trebuie sa indepliniti procedura prealabila privind medierea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de la distanta amalia.p amalia.p Am o problema si fiindca este urgenta, am sa fiu cat mai concisa posibil. Eu sunt casatorita, fara copii si fara bunuri de impartit cu sotul meu. De aproape un ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa uneia din parti DORYN80 DORYN80 Buna ziua! As avea si eu nevoie de ajutor pentru o prietena cu privire la un divort. Persoana despre care va vorbesc in 1995 s-a casatorit in tara si ... (vezi toată discuția)
Divort, unul dintre soti la munca in strainatate juditbacso juditbacso Buna ziua.Sunt despartita de sotul meu de trei ani, nu stam impreuna nici nu tinem legatura, el traieste in strainatate.Avem un copil de sapte ani.A si vrea sa ... (vezi toată discuția)