avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale sediu firma la casa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

sediu firma la casa

Am si eu o mare nelamurire si nu gasesc nicaieri informatii concrete desprea aceasta problema.
Vreau sa infiintez un SRL la tara si vreau ca sediul sa fie la casa.
Nelamurirea este cum sunt definiti vecinii "direct afectati" si daca eu am nevoie (sau nu) de acordul cuiva pentru a-mi stabili sediul firmei la casa. Mentionez faptul ca fata de vecini sunt despartit printr-un gard, gard care delimiteaza limita de proprietate, deci nu avem nici un perete comun.
In cazul in care nu este nevoie de acordul vecinilor, ma puteti ajuta cu un model de declaratie pe proprie raspundere, adica ce anume trebuie sa specific in aceasta declaratie.
Cel mai recent răspuns: Mirela Mocanu , Avocat 19:54, 16 Februarie 2009
Pentru a inregistra sediul unei firme la adresa unui imobil din mediul rural nu este necesara nici o declaratie a vecinilor.

Problema se pune daca vreti sa infiintati si un punct de lucru cu activitati care ar putea afecta in vreun fel pe vecini.

Pentru sediu firma care implica doar activitate de birou nu va trebuie decat o declaratie pe propria raspundere care sa ateste ca la acea adresa nu mai este inregistrat sediul altei firme, sau daca este inregistrata si alta firma sa precizati denumirea acesteia si sa localizati incaperea in care si-a fixat sediul.

In situatia in care imobilul nu este identificat prin strada si numar, va trebuie si o adresa de la primarie care sa ateste ca in acea localitate strazile nu sunt numite si imobilele nu sunt numerotate.

Succes.
Av.Mirela Mocanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social raducanu_tatiana raducanu_tatiana Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Doresc sa-mi fac o firma. Problema e ca acolo unde vreau sa-mi inregistrez sediul social, mai sunt inregistrate inca trei ... (vezi toată discuția)
Doua firme la aceeasi adresa ? nicol_stnn nicol_stnn Buna ziua, intampin urmatoarea problema, vreau sa infiintez o firma pe caen 6202 ca sa pot incheia un contract, problema este ca as dori sa folosesc ca si ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social in alt judet raluk20 raluk20 Buna ziua, Am urmatoarea problema : Am un SRL si vreau sa-i schimb sediul social in alt judet, am gasit sediul respectiv si am facut un contract de ... (vezi toată discuția)