avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prima de instalare-art.75 din Legea 76/2002
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prima de instalare-art.75 din Legea 76/2002

Am terminat medicina in septembrie 2012,sustinerea examenului de rezidentiat a fost in 25 noiembrie 2012.In urma promovarii examenului am contract individual de munca pe perioada de 5 ani incepand cu 01.01.2013,activitatea desfasurandu-se la peste 50 km de domiciliu.In 11 noiembrie mi-am depus dosarele la somaj,dar ALOFM Timis nu le-a luat in evidentele institutiei ca persoana aflata in cautarea unui loc de munca.
In alte judete ,colegii mei au primit indemnizatia de somaj,fiind aceeasi promotie si fiind angajati tot din 01.01.2013.
Doresc a ma lamurii daca Legea este valabila in toate judetele tarii, si daca pot beneficia de plata primei de instalare.Mie mi-i se spune ca rezidentiatul este o forma superioara de invatamant,dar am mai citit despre cazuri similare care s-au judecat si au ajuns pana la Curtea de apel,iar medicul rezident a avut castig de cauza.
Poate este vreo Ordonanta pentru precizarea studiilor de rezidentiat ca o forma superioara de invatamant , aici nimeni nu a putut sa-mi spuna cu exactitate nr.si data aparitiei O.G.:raspuns-cam in urma cu 3 ani
Astept raspuns si va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:47, 14 Mai 2014
1. - Normal ar fi sa ca legea sa se aplice la fel peste tot in tara.
- Din pacate trebuie ca multe persoane sa-si castige drepturile in instanta pentru ca unii nu stiu sa aplice corect legea.

2. Va recomand sa faceti o sesizare direct la Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM) si sa spuneti exact cum ati spus aici, pe e-m,ail, la:
[ link extern ]

3. Daca nu va suparati, va rog sa postati si aici raspunsul primit, poate mai foloseste si altora!
Va multumesc si am sa va urmez sfatul.Daca am sa primesc raspuns!!!!am sa-l postez.
pentru a beneficia de prevederile art 74 (sau 75 ) trebuie sa fii angajat cu norma intreaga? sau pot sa ma angajez cu o fractiune de norma ( o ora sau doua ore)?

multumesc anticipat.
1. Nici Legea 76/2002 si nici Normele de aplicare a ei nu precizeaza daca este vorba du un contract individuald e munca cu program normal sau cu program redus.

2. De aici inteleg ca se poate beneficia de prevederile art.74 si art.75 din Legea 76/2002 si in cazul programului redus de lucru.

buna ziua.
se specifica in legea somajului sau in metodologia de aplicare a acesteia faptul ca, pentru a beneficia de prevederile articolului 75, schimbarea de domiciliu trebuie sa se faca intr-o localitate din alt judet?
mentionez ca m-am angajat intr-o localitate aflata la mai mult de 50 de km de localitatea de domiciliu, indeplinesc toate conditiile de acordare a drepturilor prevazute in articolul 75 (contract pe 24 de luni, schimbare domiciliu, schimbare CI), dar cererea mi-a fost respinsa pe motiv ca schimbarea de domiciliu s-a facut in acelasi judet (judetul Iasi).
cum ma sfatuiti sa procedez?
multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Prima de incadrare si prima de instalare Bora Irina Bora Irina Buna ziua. As avea nevoie de o lamurire: la data intrarii in somaj o persoana avea domiciliul in localitatea Petrosani, jud Hunedoara:frantic:. Dupa 2 luni ... (vezi toată discuția)
Prima de instalare - schimbare domiciliu sorin07 sorin07 Am o problema, nelamurire. E art. 75 din legea nr. 76 / 2002, persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de somaj se încadrează, ... (vezi toată discuția)
Stimularea locurilor de munca. legea 76 remus250 remus250 am depus dosar la fortele de munca pentru a obtine premierea ca mi.am gasit de munca la mai mult de 50 km si mi.am schimbat si domiciliu. noul contract de ... (vezi toată discuția)