avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prima de instalare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prima de instalare

Am terminat anul acesta medicina si din ianuarie voi fi medic rezident . Deoarece imi voi executa stagiatura in alt judet decat cel de domiciliu stiam ca pot beneficia de acea prima de instalare de 7 salarii . Am fost la agentia judeteana de ocupare a fortei de munca si de acolo mi s-a spus ca medicii rezidenti fac exceptie de aceasta lege si ca eu nu pot sa beneficiez. Este adevarat ?!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:23, 6 Decembrie 2010
1. Din Legea 76/2002:
Art. 75. - Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, potrivit legii, într-o altă localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul primesc o primă de instalare, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, egală cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data instalării.
2. Indicatorul social de referinta, in vigoare = 500 lei.
3. Nici legea nici normele de aplicare a ei nu precizeaza ca medicii rezidenti ar fi exceptati de la aceste prevederi legale.
4. Mergeti la Agentia de Somaj si cereti sa va dea, in scris, baza legala a raspunsului lor.
5. Daca doriti spuneti-ne si noua raspunsul, poate e o precizare interna, a ANOFM, nepublicata in M.O. si atunci nu este valabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj, prima de instalare si asigurare de sanatate c_marusia c_marusia Buna seara! Mi-ati putea spune daca absolventii Facultatii de Medicina pot primi somaj sau prima de instalare? Daca da, ce acte mi-ar trebui si unde ar trebui ... (vezi toată discuția)
Acordare somaj absolvent medicina angelicaursu angelicaursu fiica mea a absolvit facultatea de medicina iar acum se pregateste pentru ex. de rezidentiat 1. .Asi dori sa stiu daca acum isi poate depune dosrul pentru ... (vezi toată discuția)
Prima de instalare ContSters160754 ContSters160754 buna seara! sunt in somaj si am gasit de munca in alt judet.mentionez ca am domiciliul stabil in judetul dolj si am gasit de munca in judetul olt.as dori sa ... (vezi toată discuția)