Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Conditii desfasurare activitate de mediere

Sunt functionar public si imi desfasor activitatea in cadrul Autoritatii Tutelare dintr/o primarie de oras de aproximativ 20 ani. Am absolvit in anul 2005 facultatea de socio/psihologie cu specializarea in asistenta sociala dupa care mi/am finalizat si cursurile masterale in aceeasi specialitate. Intrebarea mea este: daca pot desfasura activitatea de mediator si in ce conditii, avand in vedere ca imi desfasor activitatea intr/o institutie publica de stat, avand statut de functionar public in specialitatea consilier pe probleme sociale, serviciul autoritate tutelara. Va rog sa imi raspundeti, daca am posibilitatea legala de a desfasura aceasta activitate. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 09:57, 20 Februarie 2013
Art. 7 din legea 192/2006: Poate fi mediator persoana care indeplineste urmatoarele conditii:
a)are capacitate deplina de exercitiu;
b)are studii superioare;
c)are o vechime in munca de cel putin 3 ani sau a absolvit un program postuniversitar de nivel master in domeniu, acreditat conform legii si avizat de Consiliul de mediere;
d)este apta, din punct de vedere medical, pentru exercitarea acestei activitati;
e)se bucura de o buna reputatie si nu a fost condamnata definitiv pentru savarsirea unei infractiuni intentionate, de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei;
f)a absolvit cursurile pentru formarea mediatorilor, in conditiile legii, cu exceptia absolventilor de programe postuniversitare de nivel master in domeniu, acreditate conform legii si avizate de Consiliul de mediere;
g)a fost autorizata ca mediator, in conditiile prezentei legi.
Pentru indeplinirea conditiei de la punctul g, este necesar sa urmati cursuri de mediator, sa promovati examenul si sa obtineti autorizatia.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot deveni mediator? gargaritarita gargaritarita Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a putea lucra ca mediator? Cine poate fii mediator ? (vezi toată discuția)
Juridice alexccc11.@yahoo.com alexccc11.@yahoo.com sal., ce pasi trebuiesc urmati pentru a deveni MEDIATOR.Multumesc! (vezi toată discuția)
Mediere Silvia loredana Dimescu Silvia loredana Dimescu De ce anume ai nevoie ca sa profesezi ca mediator in afara de diploma de mediator obtinuta in urma unor cursuri absolvite? (vezi toată discuția)