avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Teren mai mult in realitate decat in acte
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Teren mai mult in realitate decat in acte

Trebuie sa intabulez de pe titlul de proprietate al mamei care a decedat casa si terenul aferent.Pe titlu sunt trecute 10 ari , dar terenul este de 13,5 ari.Cum trebuie sa procedez , fiindca sunt 3,5 ari in plus ? Mentionez faptul ca tot terenul apare in crtea funciara pe tatal mamei mele, decedat si el de peste 60 de ani.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mia26maria , utilizator 22:33, 27 Februarie 2013
sa inteleg ca sunteti intr-o zona cu carte funciara veche? daca da, atunci de ce vorbim despre titlu de proprietate din moment ce spuneti ca terenul apare in careta funciara pe numele bunicului? Nu ar trebui sa fie in discutie si vreun certificat de mostenitor in acest caz?
Avand in vedere faptul ca este o diferenta foarte mare intre suprafata de teren inscrisa in actele de proprietate si realitatea din teren consider ca trebuie sa faceti o actiune in uzucapiune iar pentru aceasta trebuie sa contactati un avocat
Cand s/a dat titlul de proprietate, mama a facut greseala de a nu observa ca s-au trecut in acte doar 10 ari din cele 13,5.Ce ar fi mai indicat sa fac? Se poate cere un certificat de punere in posesie pe cele 3,5 ari , ori se poate face un alt titlu de proprietate pe aceste ari lipsa, sau numai anevoioasa si costisitoarea cale a uzucapiunii-mai ales ca acum sunt 20 de ani de atunci ?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
mia26maria, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme intabulare mia26maria mia26maria In urma masuratorilor si a intabularii unei gradini intrav. ramase de la mama mea ( sunt singura urmasa a ei ) am descoperit ca sunt 14 ari iar pe titlul de ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana fara acoperire van_allen78 van_allen78 Buna seara ! va rog sa mi dati o idee cum as putea sa intabulez urmatorul teren INTRAVILAN : -in 1993 e cumparat de parintii mei (amandoi apar cu numele pe ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate dan2000 dan2000 pot sa invoc in instanta uzucapiunea de la 10 la 20 de ani pe un teren (20 ari) care a fost dat in proprietate prin titlu unei persoane(in prezent decedata) ... (vezi toată discuția)