avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata partiala la negru din dividente
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata partiala la negru din dividente

Ca la multe alte firme (banuiesc), suntem platiti partial la negru, dupa spusele patronului "din dividente pentru care se plateste oricum impozit, deci nu este ilegal". Este legal sau nu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:02, 18 Februarie 2009
Este legal ca sa primiti banii care sunt pe statul de plata in mana. In caz contrar nu este legal. Ma intreb ce patron ar fi asa de darnic sa plateasca angajatii din dividentele sale?
Acea plata partial la negru inseamna neplata darilor catre stat.....iar in cazul in care angajatorul respectiv o sa fie descoperit de catre organele de control sau se demonstreaza o asemenea practica nu scapa fara "premiu" (amenda).
Nu este legal, dar se practica.Este adevarat ca multi patroni platesc diferentele de salariu din dividende.Si este adevarat ca sunt impozitate.
Mihaela Irina a scris:

Ca la multe alte firme (banuiesc), suntem platiti partial la negru, dupa spusele patronului "din dividente pentru care se plateste oricum impozit, deci nu este ilegal". Este legal sau nu?


Nu este legal. Intr-un eventual litigiu pentru neplata drepturilor salariale instanta va stabili sumele pe baza celor cuprinse in c.i.m. si a actelor aditionale la c.i.m. Nu se va tine c ont de sumele achitate la negru de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri ralucacori ralucacori Am si eu mai multe intrebari. Situatia sta in felul urmator. Din 2005, sunt angajata unei societati din Bucuresti, eu fiind din provincie. In momentul de fata ... (vezi toată discuția)
Executare mihaimir mihaimir Intr-un litigiu de munca angajatorul este obligat la plata sumei de 400 ron si dobanda legala;mentionez ca respectiva suma reprezinta o prima/premiu, dar asta ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani opriți de angajator Ana stan Ana stan Am lucrat 10 luni ca bucătar si acum am descoperit ca desi îmi erau opriți banii lunar pt dările la stat acestea nu îmi erau plătite.Este vorba despre ... (vezi toată discuția)