avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... schimbare medic de familie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

schimbare medic de familie

Pe un site am gasit asa:

"Daca medicul la care doriti sa va inscrieti este din alt judet decat cel in care lucrati / locuiti, atunci, pe langa cele de mai sus, va trebui:
a. sa comunicati angajatorului dvs. sau institutiei care va plateste asigurarea de sanatate sa transmita lista nominala casei judetene de asigurari de sanatate in care se afla cabinetul medicului pe care l-ati ales;
b. sa prezentati medicului la care va inscrieti o copie dupa ordinul de plata sau dupa un document din care sa reiasa ca plata contributiei dumneavoastra se face catre casa de asigurari din judetul respectiv."

intrebarea e:
1.prin ce procedura si cui [HR?] ii cer cerinta de la a)
2.cum se numeste acel document de la punctul b)

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: m1ha1g , utilizator 04:18, 23 Iulie 2010
Il notificati pe angajator ca v-ati inscris la un alt medic de familie si de la angajator cereti o adeverinta pt.medicul de familie, in care el va comunica faptul ca sunteti salariatul sau si conturile in care sunt virate contributiile.
cum , prin ce procedura il notific pe angajator [la ce departament] ? aici intra si rugamintea de schimbare a contului in judetul din care e medicul ? asta pentru ca am domiciliul in alt judet ca medicul.

multumesc
Prin notificare inseamna ca il anuntati printr-un mijloc scris in care dati toate detaliile.Depuneti hartia la personal-salarizare, la administrator direct, nu stiu cum sunteti organizati.
mulţumesc. am notificat. am schimbat medicul în alt judeţ de 2 ori. e foarte simplu.

+îi spui medicului că vrei să îl schimbi
+îţi dă fişa ta xeroxată - cea în care se scrie toată istoria serviciilor făcute
+duci dovada că eşti asigurat la medicul la care vrei să te înscrii
(dovada aceasta poate fi:
- adeverinţă că eşti angajat de la angajator
- adeverinţă de student de la şcoală
- adeverinţă de coasigurat de la CAS
- adeverinţă de asigurat de la CAS)
+duci fişa xeroxată de la anteriorul

iar începând de luna viitoare poţi beneficia de serviciile noului medic
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2010
m1ha1g, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat mopy mopy daca unul din soti nu are nici un venit care este procedura prin care acesta poate beneficia de asigurarea sotului ce plateste fondul de sanatate in baza unui ... (vezi toată discuția)
Adeverinta coasigurat roberto76 roberto76 Buna seara Sotia a terminat concediul de crestere a copilului si la firma la care a lucrat nu s-a mai putut intoarce, contractul fiind intrerupt prin acordul ... (vezi toată discuția)
Informatii coasigurat pe asigurarea sotului andreeaghe andreeaghe Buna ziua! Sotul meu a renuntat la medicul de familie si doreste sa se inscrie la un alt medic de familie care sa fie aproape de casa. Intre timp, dorim ca ... (vezi toată discuția)