avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societate cu mentiune de dizolvare judiciara
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societate cu mentiune de dizolvare judiciara

Buna ziua,

Am o societate ce are mentionata pe RECOM o mentiune de dizolvare judiciara conform art. 237 din L 31/1990 din 2011 si aprobata de instanta. Societatea este inca in functiune cu sediul expirat.

Intreabarea mea este, in cazul in care societatea este dizolvata, avand in vedere ca are in patrimoniu niste bunuri imobile si are actionariat strain (pers. fizice) ce se va intampla cu bunurile respective?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 16:45, 25 Februarie 2013
Daca aveti interes sa mentineti in functie societatea, puteti face recurs impotriva hotararii de dizolvare, in termen de 30 de zile de la efectuarea publicitatii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a.
Altfel, dupa dizolvare, urmeaza pasul 2, lichidarea, apoi radierea societăţii comerciale.
Pentru lichidare, judecatorul sindic va numi un lichidator, care vor actiona conform art. 252 si urmatoarele din L.31/1990 republicata si cu modificarile ulterioare.
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2013
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare cu datori la stat vera.sandu vera.sandu onrc a dispus dizolvarea firmei in 2008, dgfp a facut recurs, insa a fost respins de curtea de conturi ca nefondat. ce se poate intampla in continuare? (vezi toată discuția)
Bilant nedepus la registrul comertului drov drov Buna seara, Intrebarea mea este urmatoarea:Daca nu am depus bilantul pentru anul 2008 la Registrul Comertului si acum am primit o citatie sa ma prezint in ... (vezi toată discuția)
Dizolvare art 235 bordeanu bordeanu In cazul in care o firma apare pe recom ca fiind dizolvata conform art 235 din legea 31/1990, care este procedura ca ea sa poata sa ajunga functioneze normal. ... (vezi toată discuția)