avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dizolvare art 235
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dizolvare art 235

In cazul in care o firma apare pe recom ca fiind dizolvata conform art 235 din legea 31/1990, care este procedura ca ea sa poata sa ajunga functioneze normal. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 17:39, 27 Septembrie 2011
dacă este dizolvată ea nu mai există prin urmare nu are cum să mai funcționeze normal. înființați alta. oricum cred că nu putea fi dizolvată potrivit art.235 ci mai degrabă pentru unul dintre motivele prevăzute de art.237. reveniți cu amănunte. care este motivul ptr care s-a ajuns la dizolvare? cine a solicitat dizolvarea, registrul comerțului? s-a judecat la Tribunal, s-a pronunțat o hotărâre definitivă și irevocabilă?
Pe art 235 din Legea nr. 31/1990 se face dizolvarea voluntara fara numire lichidator. Daca doriti sa reveniti la starea initiala depuneti o hotarare in acest sens. Dizolvarea societatii este acea stare a societatii indreptata spre lichidarea -radierea din registrul comertului. In aceasta perioada asociatii pot depune diligentele in vederea salvarii societatii de la lichidare-radiere sau numirea unui lichidator in cazul dizolvarii judiciare. Cazul dvs. este unul fericit deoarece puteti reveni la starea initiala. Va asigur de acest lucru. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte de comert societate in dizolvare madellaine madellaine Buna ziua, O societate a depus la ONRC cererea de dizolvare si lichidare simultana. Mai poate efectua acte de comert? multumesc. (vezi toată discuția)
Dizolvarea unei societati in urma unei hotarari judecatoresti ciuspirel ciuspirel Buna ziua.,am avut o societate comerciala care in urma unei hotarari judecatoresti s-a dispus dizolvarea,hotararirea fiind definitiva si irevocabila!Ce pasi ar ... (vezi toată discuția)
Dizolvare s.a. ENGFULL ENGFULL dizovare fara lichidare ..... ce reprezinta ? ce lege reglementeaza procedura dizolvare cu lichidare ...... - // - care este diferenta intre aceste 2 ... (vezi toată discuția)