avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pausalul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pausalul

Stau la parter, in sectorul 3, iar contorul apa calda bucatarie s-a blocat din cauza mizeriilor de pe coloana comuna. Nu e prima data. Administratia nu vrea sa tina cont de acest lucru, nu vrea sa curete coloana si m-au trecut pausal 12,38 mc apa calda(o garsoniera, o persoana), desi celelalte contoare din garsoniera mea functioneaza perfect. Intentioneaza sa procedeze la fel si in urmatoarea luna. Garsoniera e nelocuita in majoritatea timpului, consumul real fiind de maxim 3 mc de apa calda. Cum pot riposta, avand in vedere ca Administratia nu vrea sa discute subiectul?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
adelasirghie, utilizator
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 15:30, 28 Februarie 2013
Apometrul se poate bloca din mai multe cauze.
Inlocuiti-va acest contor ca de discutat nu prea aveti ce discuta atata timp cat acesta nu mai functioneaza.
in august 2012 am chemat firma care le-a montat, firma omologata, evident. L-a curatat de mizeriile depuse si l-a pus din nou in functiune. Cu proces verbal, evident. Concluzia lor a fost ca nu e nevoie sa fie schimbat. M-au anuntat ca s-a blocat din cauza mizeriilor de pe coloana de apa calda. In ianuarie s-a blocat iarasi, deoarece coloana nu a fost curatata. Au venit si au constatat din nou acelasi lucru: contorul este ok, mizeriile il blocheaza. Am cerut totusi inlocuirea contorului. Acum este unul nou nout pornit de la 0 mc. Mi-au spus sa ma astept ca si acesta sa se blocheze, deoarece coloana e plina de mizerii.
M-au anuntat ca s-a blocat din cauza mizeriilor de pe coloana de apa calda. In ianuarie s-a blocat iarasi, deoarece coloana nu a fost curatata.


Coloana nu poate sa fie curatata, trebuie inlocuita de la iesirea din apometrul furnizorului de apa calda si pana la intrarea in fiecare apartament, la fel si cea de apa rece, dar asta inseamna o cheltuiala destul de mare, sesizati presedintele asociatiei pentru a propune acest lucru intr-o sedinta a proprietarilor, dar pana se va rezolva acest lucru inlocuiti acel apometru si cereti celor care il monteaza sa va monteze si un filtru pentru impuritati inainte de acel apometru.
Apometrul a fost deja inlocuit, dar administratia(presedinte, cenzor scl)nu intentioneaza sa tina seama de plangerile mele. DPDV legal exista vreo cale de atac?
va multumesc
Mai bune sunt caile de colaborare decat cele de atac.
Vorbiti cu vecinii dumneavoastra si vedeti daca se blocheaza si apometrele lor. Ca doar nu vin acele gunoaie numai la dumneavoastra, circula in tot blocul. Si-atunci va sfatuiti cu totii, in adunarea generala si hotarati schimbarea coloanelor comune de alimentare.
Daca instalati un filtru inainte de apometru, acesta se poate infunda, scade debitul si dumneavoastra o sa sesizati acest lucru. Curatati filtrul si aveti iar debit normal. Dar apometrul va functiona pentru ca nu mai ajunge in el mizeria de pe coloane.

Alte discuții în legătură

Schimbarea apometrului defect este obligatia consunatorului sau ... monicagaciu monicagaciu Schimbarea apometrului defct este obligatia consunatorului sau a companiei de apa din moment ce apometru nu poate fi citit din cauza calitatii apei furnizate ? ... (vezi toată discuția)
Verificare metrologica apometre ContSters66930 ContSters66930 As dori sa stiu daca verificarea metrologica a apometrelor de apartament se face doar la cererea asociatiilor de locatari. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Apometru aprtament blocat liliana.suciu liliana.suciu Ref.apometru baie bloca -am anuntat administratia, am chemat instalator , care l-a reparet prin curatare de mizerie si rugina, apoi am anuntat administratia ... (vezi toată discuția)