avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitarea celui de-al doilea imobil, de cand si ce ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitarea celui de-al doilea imobil, de cand si ce procentaj?

Datorita unei greseli de impozitare la cel de-al doilea imobil detinut, s-a incasat in fiecare an cuantumul impozitului ca pentru un singur imobil. Am fost anuntat ca va trebui sa achit retroactiv si diferentele de impozit reprezentand a doua proprietate.

Intrebarea mea este: cum se vor calcula acestea, din cate cunosc e vorba de cei 65% suplimentari pentru a doua proprietate imobiliara din 2010 incoace. Exista si un impozit suplimentar pentru al doilea imobil in proprietate anterior anului 2010 Tin sa precizez ca detin acel al doilea imobil din anul 1993. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 19:10, 27 Februarie 2013
Impozitarea suplimentara dateaza din 2007.
Pe atunci textul art.252 era asa:
Art. 252. - (1) Daca o persoana fizica are in proprietate doua sau mai multe cladiri utilizate ca locuinta, care nu sunt inchiriate unei alte persoane, impozitul pe cladiri se majoreaza dupa cum urmeaza: a) cu 15% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu; b) cu 50% pentru cea de-a doua cladire in afara celei de la adresa de domiciliu;
c) cu 75% pentru cea de-a treia cladire in afara celei de la adresa de domiciliu;
d) cu 100% pentru cea de-a patra cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu.

Ulterior ... s-a trecut la 65%, 150% si 300%.

Am avut ocazia sa cunosc un caz similar cu al dvoastra. S-a calculat impozitul din urma, insa fara penalitati. Nu a rezultat o suma mare. Sa speram ca la dvoastra se va intampla la fel.
trandafir2 a scris:

. S-a calculat impozitul din urma, insa fara penalitati.


Penalitatile cine le-a suportat??? Ma gandesc ca in contabilitate nu le stergi cu guma, din curiozitate intreb, deci puteti sa nu raspundeti. Este posibil nu zic nu, dar fie este vorba de vreo facilitate la mijloc, fie greseala functionarului.





@Mihneaandrei, trebuie vazut de ce ati fost impozitat mai putin, daca este vina functionarului de incadrare, el suporta penalitatile si dvs platii debitul. Conteaza cum ati completat declaratia speciala. Daca nu ati declarat dvs, trebuie sa platiti cu data dobandirii celui de al doilea imobil din 2010, debit plus penalitati. Inteleg ca domiciliul il aveti la imobilul din 2010, in acest caz va fii majorat celalalt cu 65%, incepand din 2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit suplimentar pe garaj zemike zemike Se plateste impozit suplimentar pe un garaj construit pe teren concesionat de la primarie, garaj tip beton? Se considera a 2-a locuinta?! (vezi toată discuția)
Impozitare la mai multe proprietati gabi1974 gabi1974 A doua si a treia proprietate se impoziteaza suplimentar cu 65% respectiv 150% conform art 252 din Codul Fiscal in cazul in care prima este o boxa iar a doua ... (vezi toată discuția)
Guvernul va impozita suplimentar persoanele care detin mai multe imobile in proprietate mariamagdalena mariamagdalena Buna ziua. As dori o explicatie suplimentara legata de subiectul de mai sus. Recent, i-am cedat fiicei mele prin donatie [b]in nume propriu[/b] 2 garsoniere. ... (vezi toată discuția)