avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... nu stiu cum sa mai procedez!!!
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

nu stiu cum sa mai procedez!!!

Am cumparat un autoturism import Germania de la o persoana din Iasi, am facut contract de vanzare cumparare si am primit si fiscal de la aceasta, surpriza a venit la inmatriculare, deoarece aceasta il cuparase de la o alta persoana din zalau,( aceasta fiind Persoana Fizica)si mia cerut factura intre primul cumparator si al doilea. De mentionat ca persoana din iasi a facut 2 randuri de nr rosii. Intrbarea mea este , ei nu i-a trebuit factura? De mentionat ca nu am cum sa dau e persoana din Zalau, ma pot adresa la anaf sau finante, ori trebuie sa ma duc sa fac plangere la politie de inselaciune?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: turculetcatalin , utilizator 22:00, 5 Martie 2013
Nu prea este inselaciune...:sorry:

Probabil ca din aceasta cauza acea persoana a facut 2 randuri de numere rosii...

Daca cunoasteti macar numele persoanei respective din Zalau, atunci aveti sanse sa rezolvati ceva... in caz contrar, nu prea vad ce sanse ati avea :(
rectific este persoana fizica autorizata
Parerea mea este ca nu "factura" va cerut, ci contractul de vanzare cumparare dintre cel din Zalau cu cel din Iasi, fisa de inamtriculare vizata de Primaria din Zalau, plus certificatul fiscal al celui din Zalau.

Oricum nu ati dat prea multe informatii, dar in cazul in care cel din Iasi nu a inmatriculat masina la politie pe numele lui, atunci dvs trebui sa prezentati si cele enumerate mai sus, adica actele celui din Zalau incheiate cu cel din Iasi, plus actele dvs cu cel din Iasi. Cel din Iasi era obligat sa va puna la dispozitie si acele acte, probabil a omis, deci nu este inselaciune.

Pe cartea de identitate a masini, cine apare ca fiind ultimul proprietar care a inscris masina?
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2013
gmancila, utilizator
Actele masini sunt in limba germana, act de vanzare cumparae autohaus Gemania persona din Zalau(PFA), persona din Zalau vinde doamnei din Iasi (act de Vinzare-Cumparae) care a facut 2 inmatriculari provizorii,iar in cele din urma doamna din Iasi mi-a vandut-o mie cu contract v-c, dar nu mi- a dat factura dintre ea si persoana din Zalau. Acum cei de la politie mi-au zis ca masina de fapt si de drept apartine persoanei din Zalau neexistand factura,dar eu i-am intrebat cum a reusit doamna din Iasi de a inmatriculat-o provizoriu de doua ori???? zona neclara pentru domnul de la ghiseu care a raspuns sec NU STIU CUM A REUSIT:-/????? Ei acu' cauta acu in caru cu fan!!!!
numerele provizorii de Iasi , deci pe numele Doamnei!!

Alte discuții în legătură

Masina din franta, contract de cumparare vanzare din germania Sirbu88 Sirbu88 Buna ziua, am cumparat o masina de la o firma din germania iar actele masini sunt in limba franceza. Am fost sa scot numere rosi iar domnul de la politie mia ... (vezi toată discuția)
Probleme acte masina atomix60 atomix60 Buna ziua, am cumparat o masina de la \\\\"un prieten\\\\". Masina e inmatriculata in Germania. Am fost am scos numere rosii, iar cei de la politie mi-au spus ... (vezi toată discuția)
Vanzatorul nu imi da certificat fiscal elena cailean elena cailean buna ziua. am cumparat in februarie o masina, de la un domn din bistrita, domiciliat in bistrita. masina era adusa in decembrie din germania, si avea deja ... (vezi toată discuția)