avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... nu stiu cum sa mai procedez!!!
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

nu stiu cum sa mai procedez!!!

Am cumparat un autoturism import Germania de la o persoana din Iasi, am facut contract de vanzare cumparare si am primit si fiscal de la aceasta, surpriza a venit la inmatriculare, deoarece aceasta il cuparase de la o alta persoana din zalau,( aceasta fiind Persoana Fizica)si mia cerut factura intre primul cumparator si al doilea. De mentionat ca persoana din iasi a facut 2 randuri de nr rosii. Intrbarea mea este , ei nu i-a trebuit factura? De mentionat ca nu am cum sa dau e persoana din Zalau, ma pot adresa la anaf sau finante, ori trebuie sa ma duc sa fac plangere la politie de inselaciune?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: turculetcatalin , utilizator 22:00, 5 Martie 2013
Nu m-ati inteles. Deci cel din Zalau a inscris-o la impozite si taxe? Cand a vandut-o i-a dat fiscal celei din Iasi? Nu mai amestecti numerele provizorii, ca dvs nu asta vreti, ci sa o incrieti la politie pe numele dvs, corect? Va puneti o intrebare de genul cum de a putut dna din Iasi, ceea ce dvs nu puteti, nu va foloseste la nimic sa stiti pt ca difera de ceea ce vreti dvs sa faceti.

Raspundeti-mi la intrebari va rog, poate cel din Zalau are rezidenta in Germania, asta inseamna ca dna din Iasi este primul proprietar si de aceia pe langa actele in germana ( brif-ul) va trebuie si contractul de vanzare cumparare, factura doar daca era persoana juridica.
In teorie, sunt foarte multe idei dar niciuna nu explica clar ce s-a intamplat. Poate nu ne place sa recunoastem, dar asa e in Romania: se evita cat de mult se poate autoritatea statului. Iar asta va fi in avantajul tau. Adica cel din Zalau e clar ca nu a declarat-o pe numele lui ca e bisnitar, doar nu e nebun sa plateasca aiurea impozit. La fel si tanti din Iasi, nu cred ca a declarat-o pe numele ei, daca ti-a vandut-o dupa ce a scos doua randuri de numere rosii.

Tu poti folosi asta in avantajul tau: faci contract fictiv intre tanti si neamtul de la care a luat el masina si il scoti din ecuatie pe bisnitarul din Zalau. Apoi te duci cu ambele contracte (cel fictiv si cel dintre tine si tanti) si incerci din nou.

Daca totusi, omul din zalau si-a trecut numele pe brief (putin probabil, doar e bisnitar) atunci o sa trebuiasca sa faci un contract intre ea si el. Ideea e ca trebuie sa reiasa din contracte circuitul masinii, de la neamt pana la tine.
Deci credeti ca ce am insirat eu este "teorie", tin sa va anunt ca este practica curata aplicata in sistemul celor de la impozite si taxe. Daca cineva a putut rezolva ceva pe o cale mai putin legala, eu nu am dreptul sa va dau aceiasi solutie. Ok, cum dvs, nu ati raspuns la nicio intrebare consider ca nu are rost sa mai urmaresc topicul. Va doresc mult bafta!
Buna seara, imi cer scuze ca am parut mort in ultima perioada dar nu am putut sa astept si dupa ce am terminat munca ,am plecat in cautarea Doamnei din Iasi (aproximativ 360 de km facuti cu o dacie papuc din 86) obositor dar a meritat findca am dezlegat o buna parte din enigma.Pe scurt... in jurul orei 6 am ajuns la adresa scrisa in autorizatia de circulatie provizorie unde am fost intampinat de parintii fetei care nu stiau nimic(nici de fata nici de masina ) dar la vazu autorizatiei au sunat-o si a venit in cam jumatate ora.I-am explicat problema iar acesta l-a chemat la rindu' ei pe prieteni-su, care era de fapt beneficiaru masinii.am vb la tel cu el si mi-a zis ca aste sunt toate actele luate de la domnu din Zalau si mi-a dat un nr de tel.Am sunat la el si iam explicat (pt a patra ora) problema intalnita la inmatricularea masini. Si urmeaza surpriza, domnu mi-a zis ca stia ca nu poate fi inmatriculata finca el este PERSOANA FIZICA AUTORIZATA iar actul de vanzare cumparare este nul fara acea factura fiscala care trbuie sa insoteasca obligatoriu contractul de V-C, Mia zis ca respectiva doamna sar fi grabit in acel moment si nu a mai asteptat sa i se faca factura si a asteptat 2 luni sa il contacteze.In cele din urma domnu Adi a fost bun si mia zis ca o trimite maine pe posta rapida. Asadar am in garaj o masina care de fapt in momentu de fata aprtine alcuiva.#-o
aaaa si inca ceva, problema cu nr provizorii a ramas neelucidata????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina din franta, contract de cumparare vanzare din germania Sirbu88 Sirbu88 Buna ziua, am cumparat o masina de la o firma din germania iar actele masini sunt in limba franceza. Am fost sa scot numere rosi iar domnul de la politie mia ... (vezi toată discuția)
Probleme acte masina atomix60 atomix60 Buna ziua, am cumparat o masina de la \\\\"un prieten\\\\". Masina e inmatriculata in Germania. Am fost am scos numere rosii, iar cei de la politie mi-au spus ... (vezi toată discuția)
Vanzatorul nu imi da certificat fiscal elena cailean elena cailean buna ziua. am cumparat in februarie o masina, de la un domn din bistrita, domiciliat in bistrita. masina era adusa in decembrie din germania, si avea deja ... (vezi toată discuția)