avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... extindere asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

extindere asociatie de proprietari

Buna ziua.
Am si eu urmatoarea problema: asociatia mea este formata din 4 blocuri si acum am primit o adresa de la un alt bloc care ar vrea sa faca parte din asociatia noastra dar nu stim ce acte ar fi necesare, in afara de tabelul cu semnaturile proprietarilor?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:44, 5 Martie 2013
Vedeti legea 230/2007 cu modificarile ulterioare.
Art. 5. - (1) Asociaţia de proprietari se înfiinţează prin acordul scris a cel puţin jumătate plus unu din numărul proprietarilor apartamentelor şi spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, din cadrul unei clădiri. Acordul se consemnează într-un tabel nominal, anexă la acordul de asociere.

Ori, in conditiile in care dvs. deja aveti infiintata o asociatie, in baza acelui tabel nu trebuie decat sa adere la asociatie.
Este mai complicata problema. Proprietarii care vor sa adere la asociatia deja infiintata trebuie sa-si aleaga un comitet de initiativa care sa convoace o AG in care sa se intocmeasca un tabel preliminar de adeziune.
Cu acesta sa se prezinte la asociatia de proprietari si sa-si exprime dorinta de aderare.
Apoi sa se faca toate actiunile completand acordul de asociere cu acest condominiu, obtinerea semnaturilor pe acordul de asociere si pe statut.

Ei intra in asociatia de proprietari atat cu proprietatile individuale, cat si cu proprietatea comuna.
ei au un tabel semnat si cu acesta au venit la noi la asociatie si de aici nu stim noi ce trebuie sa facem mai exact...
Poate n-am inteles eu bine, dar proprietarii din asociatia deja existenta nu au nimic de spus ? Ei nu sunt intrebati daca vor sau nu sa li se mareasca asociatia ?
Proprietarii sunt si ei de acord. pe noi ne intereseaza exact ce acte ne trebuie si care sunt demersurile care urmeaza sa le facem.

Alte discuții în legătură

Aderare la asociatia de proprietari cretuadrian cretuadrian Buna ziua, In complexul nostru a fost infiintata asociatia de proprietari pe 10 blocuri, intre timp au mai fost construite cateva blocuri. Cum pot adera ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa depuna decl.100/102..etc...si cine merge la judecatorie? ndan57 ndan57 Buna ziua, as dori daca se poate sa-mi raspundeti cine trebuie sa merga OFICIAL la administratia financiara sa depuna declaratiile 100/102/.....la ITM., la ... (vezi toată discuția)
Drept de vot in adunarea generala Monitulescu Monitulescu Buna ziua, Imi poate spune cineva in ce masura pot conta voturile in cadrul Adunarii Generale si daca proprietarii pot fi alesi in structurile de conducere ... (vezi toată discuția)