avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... aderare la asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

aderare la asociatia de proprietari

Buna ziua,
In complexul nostru a fost infiintata asociatia de proprietari pe 10 blocuri, intre timp au mai fost construite cateva blocuri.
Cum pot adera acestea legal la asociatia de proprietari deja existenta ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: irdi , utilizator 11:50, 3 Noiembrie 2014
Chemati toti proprietarii la o adunare ad-hoc, faceti o solicitare scrisa catre conducerea asociatiei respective si in spatele cererii atasati semnaturile proprietarilor din bloc.

Sfatul meu: faceti-va asociatie proprie, totusi! :)

Cererea si tabelul cu semnaturile mai trebuiesc depuse la judecatorie ?
Nu, deoarece aceasta este doar o cerere de aderare.
Numai ca dupa ce asociatia mare este de acord sa va primeasca, aceasta primeste de la blocul dv. doua tabele cu semnaturi, unul pentru acordul de asociere si al doilea pentru statut, asta, bineinteles, dupa ce le dezbateti in cadrul blocului dv., intr-o AG.

Nu trebuie nimic depus la judecatorie deoarece nu se schimba nimic in acordul de asociere si in statut.

Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
elga50, moderator
Eu zic sa cititi cu atentie statutul asociatiei deja infiintate. In functie de ce scrie acolo, este foarte posibil sa trebuiasca sa faceti un act aditional la statut sau sa redactati un nou statut.
In ambele variante trebuie sa faceti trei dosare si sa megeti cu ele la judecatorul delegat. Acolo o sa va trebuiasca hotararea adunarii generale, tabelele semnate...
Spun acest lucru pentru ca in statut, chiar in primele articole se spune clar ce blocuri sau scari intra in componenta asociatiei. In statutul actual aveti scrise clar cu strada, nr., bloc..scara..... cele 10 blocuri de care-ati spus la inceput.
Daca-ar fi adeziunea unor proprietari din aceste prime 10 blocuri, care inca nu au aderat pana acum la asociatie, este adevarat ca nu trebuie ajuns in judecatorie, dar este vorba de alte imobile, alte blocuri cu alte adrese...

Adresa de la inceput a statutului si a acordului de asociere nu este cumva adresa asociatiei?

Alte discuții în legătură

Drept de vot in adunarea generala Monitulescu Monitulescu Buna ziua, Imi poate spune cineva in ce masura pot conta voturile in cadrul Adunarii Generale si daca proprietarii pot fi alesi in structurile de conducere ... (vezi toată discuția)
Extindere asociatie de proprietari nicusofia nicusofia Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema: asociatia mea este formata din 4 blocuri si acum am primit o adresa de la un alt bloc care ar vrea sa faca parte din ... (vezi toată discuția)
Contributie la plata cheltuielilor quiras quiras Avem situatia urmatoare: -locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje ,am contract individual la apa ,electricitate,gunoi,gaze etc.cat despre incalzire....centrala ... (vezi toată discuția)