avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sindicat - reprezentativitate daca se modifica ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sindicat - reprezentativitate daca se modifica organele de conducere

buna ziua! pe 13 .06.2011...instanta a constatat intrunirea conditiilor de reprezentativitate. Pe data de 26.01. 2012 s-a modificat componenta consiliului de conducere (inclusiv presedintele) INTREBARE: trebuie un nou dosar de reprezentativitate? .mentionez ca sindicatul a ramas reprezentativ,nu au intervenit modificari majore privind nr de membri. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:16, 10 Martie 2013
Nu trebuie niciun nou dosar de reprezentativitate ... potrivit art.20 din Legea nr.62/2011:
(1)Organizaţiile sindicale sunt obligate să aducă la cunoştinţa judecătoriei sau a Tribunalului Municipiului Bucureşti, după caz, unde s-au înregistrat, în termen de 30 de zile, orice modificare ulterioară a statutului, precum şi orice schimbare în componenţa organului de conducere.
(2)Instanţa prevăzută la alin. (1) este obligată să menţioneze în registrul special al sindicatelor, prevăzut la art. 17 alin. (1), modificările din statut, precum şi schimbările din componenţa organului de conducere al organizaţiei sindicale.
(3)Cererea privind modificarea statutelor şi/sau a componenţei organelor de conducere ale organizaţiilor sindicale va fi însoţită de următoarele documente, în două exemplare, semnate pentru conformitate pe fiecare pagină de către împuternicitul special desemnat de organul de conducere:
a)procesul-verbal al şedinţei statutare a organului abilitat să hotărască modificarea statutului şi/sau a componenţei organelor de conducere;
b)copie a hotărârii judecătoreşti de dobândire a personalităţii juridice şi copie a ultimei hotărâri judecătoreşti de modificare a statutului sau a componenţei organelor de conducere, după caz;
c)statutul, în forma modificată;
d)lista cu membrii organului de conducere, care va cuprinde numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul şi profesiunea/funcţia.
sa inteleg...ca nu trebuie sa mai fac demersurile pt obtinerea reprezentativitatii? ca pot negocia asa? !
Nu mai se depune un nou dosar pentru a se constata daca indepliniti sau nu conditiile de reprezentativitate ...
....nu inteleg de ce mi-a cerut ITM-ul sa fac un nou dosar privind reprezentativitatea!!!
In acest sens, va trebui sa depuneti un nou dosar la ITM, intrucat s-a modificat componenţa organului executiv de conducere ...

Noul dosar va cuprinde :
a)copie a hotărârii judecătoreşti definitive de dobândire a personalităţii juridice de către sindicat ;
b) copia ultimei hotărâri judecătoreşti definitive de modificare a statutului şi/sau componenţei organului executiv de conducere
c)declaraţie semnată de reprezentantul legal al sindicatului privind numărul total de membri;
d)dovadă privind numărul de angajaţi din unitate, eliberată de angajator.
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare organ de conducere și birou executiv Popescu Lorena Popescu Lorena Bună ziua, ce documente trebuie întocmite și depuse la judecătorie ptr modificarea conducerii și biroului executiv într-un sindicat? (vezi toată discuția)
Legea sindicatelor dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna seara! Pe data de 10.05 .2012. am avut Adunarea generala pentru alegerea presedintelui de sindicat,s-a schimbat conducerea sindicatului....Intrebare: ... (vezi toată discuția)
Sindicat andonik andonik Dupa alegeri pentru lider sindicat a fost ales un alt lider, ce trebuie facut in continuare? Inregistrare la tribunal? Cine trebuie sa faca instiintarea la ... (vezi toată discuția)