avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sindicat

Dupa alegeri pentru lider sindicat a fost ales un alt lider, ce trebuie facut in continuare? Inregistrare la tribunal? Cine trebuie sa faca instiintarea la tribunal, vechiul lider sau cel care a fost ales acum?
Cel mai recent răspuns: andonik , utilizator 19:12, 14 Iunie 2018
Legea 62/2011
Art.10
(1) Organizațiile sindicale sunt obligate să aducă la cunoștința judecătoriei sau a Tribunalului Municipiului București, după caz, unde s-au înregistrat, în termen de 30 de zile, orice modificare ulterioară a statutului, precum și orice schimbare în componența organului de conducere.
(2) Instanța prevăzută la alin. (1) este obligată să menționeze în registrul special al sindicatelor, prevăzut la art. 17 alin. (1), modificările din statut, precum și schimbările din componența organului de conducere al organizației sindicale.
(3) Cererea privind modificarea statutelor și/sau a componenței organelor de conducere ale organizațiilor sindicale va fi însoțită de următoarele documente, în două exemplare, semnate pentru conformitate pe fiecare pagină de către împuternicitul special desemnat de organul de conducere:
a) procesul-verbal al ședinței statutare a organului abilitat să hotărască modificarea statutului și/sau a componenței organelor de conducere;
b) copie a hotărârii judecătorești de dobândire a personalității juridice și copie a ultimei hotărâri judecătorești de modificare a statutului sau a componenței organelor de conducere, după caz;
c) statutul, în forma modificată;d) lista cu membrii organului de conducere, care va cuprinde numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul și profesiunea/funcția.

Cererea pentru inregistrarea modificarii o depune noua conducere.
Multumesc!
Domnule jurist ,ma scuzati as mai avea o nelamurire: cand trebuie sa preiau functia de lider ,atunci cand judecatoria inscrie in registrul special noua componenta a organului sindical sau din momentul in care este validat procesul verbal de validare a alegerilor?
Persoana juridică îşi exercită drepturile şi îşi îndeplineşte obligaţiile prin organele sale de administrare, de la data constituirii lor.

In speta, de la data alegerii.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sindicat.contract de mandat vasral vasral Liderul unui sindicat a incheiat un contract de mandat cu un avocat pentru un proces. Precizez ca liderul nu si-a facut inscrierea in registrul special la ... (vezi toată discuția)
Legea sindicatelor dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna seara! Pe data de 10.05 .2012. am avut Adunarea generala pentru alegerea presedintelui de sindicat,s-a schimbat conducerea sindicatului....Intrebare: ... (vezi toată discuția)
Functii/proceduri obligatorii in cadrul sindicatului Radamante Radamante 1.Constituia Romaniei precizeaza ca:\\\\"Art. 9-Sindicatele, patronatele şi asociaţiile profesionale se constituie şi îşi desfăşoară activitatea ... (vezi toată discuția)