avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recursul efect suspensiv ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recursul efect suspensiv ?

Buna ziua.
In cazul unui proces constand in recuperarea unei creante de catre o asociatie, hotararea data in fond poate fi investita cu formula executorie si implicita executata de un executor judecatoresc chiar daca hotararea a fost atacata cu recurs si acesta nu s-a finalizat ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Elena120 , utilizator 10:44, 13 Martie 2013
Da, hotararea data in fond este definitiva si poate fi executata silit.

Recursul nu suspenda executarea hotararii decat daca solicitati acest lucru si instanta dispune, dupa plata cautiunii.
Multumesc.
Imi puteti spune daca suspendarea executarii hotararii se poate solicita instantei oricand pe parcursul desfasurarii recursului sau doar prin cererea de recurs.
Si de asemenea , recursul nu suspenda executarea chiar daca vorbim de o hotarare care nu poate fi atacata cu apel , ci doar cu recurs?
Formulati cererea de suspendare fie prin cererea de recurs, fie separat.

Daca impotriva sentintei era prevazut apelul ca si cale de atac, acea hotarare nu era definitiva si nu putea fi pusa in executare. Sentinta fiind atacabila doar cu recurs, inseamna ca este definitiva (nu si irevocabila) si ca poate fi pusa in executare, asa cum v-am aratat anterior.
Va multumesc pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate suspenda executarea dupa depunerea unei contestatii in anulare? selfdefender selfdefender Am primit o somatie pentru evacuare, am depus o contestatie in anulare la Curtea de Apel pentru recursul declarat nul ca nemotivat, desi motivele erau ... (vezi toată discuția)
Cand ramane definitiva o hj? Irina S. Irina S. Cand [b]ramane[/b] definitiva o HJ pentru a se putea investi cu formula executorie? (vezi toată discuția)
Restituirea cautiunii andrerieu56 andrerieu56 Buna seara, Instanta de recurs a admis contestatia la executare si a anulat executarea silita prin hotarare irevocabila. Comunicarea inca nu am primit-o dupa ... (vezi toată discuția)