avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata fortat din partea societatii!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata fortat din partea societatii!!

Buna ziua,

Vreau sa expun o situatie care se intampla in cadrul firmei din care fac parte cautand totodata un raspuns din partea dvs.

In luna decembrie am facut cerere de Concediu de odihna, mi s-a aprobat (am facut cererea cu 2 saptamani inainte de perioada ceruta, conform unei decizii interne in acest sens), chiar ulterior directorul a transmis catre toate departamentele ca angajatii sa faca cereri de CO deoarece urmeza o diminuare a activitatii fiind perioada sarbatorilor, etc..

In luna ianuarie,cu 2 zile inainte de plata salariului ni s-a transmis verbal de conducere ca cei care au avut zile de CO (concediu odihna) li s-au transformat in concediu fara plata..(la unii toate zilele, la altii doar o parte, in functie de preferinte) adica ne-au pus in fata faptului implinit, fara nici un preaviz, informare..nimic...pe motiv ca nu sunt bani. Mie personal din 3 zile de CO, 2 au fost fara plata desi eu aveam cerere aprobata pt 3 zile!! Cum mi s-a intampat mie, au fost afectati toti cei care au avut CO, iar cei care isi efectuasera zilele de CO, au intrat automat in concediu fara plata, fara sa faca ei vreo cerere..

In ianuarie, situatia a continuat...acum cine vrea CO, risca sa aiba de fapt concediu fara plata...pe motiv ca nu sunt bani..ce parere aveti de aceasta situatie? cat de legala e?? eu cred ca se incalca grav drepturile angajatilor! ce consecinte ar putea avea un eventual control de la ITM?

Astept raspuns,

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 12:13, 20 Februarie 2009
Concediul de odihna este stabilit in mod impertiv de codul munii si in privinta lui nu pot ave loc li,itari sau tranzactionari, de asemenea nu poate fi asimilata o asemenea peioada altei forme de concediu a salariatului, evident angajatorul co,ite un abuz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Artificiu...inlocuire lucrator cu un altul aflat in concediu... viorelh viorelh Buna ziua, As vrea sa stiu daca e posibila inlocuirea unui lucrator....care doreste sa plece in afara tarii pe timp de 2 saptamani ...cu un altul care se ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna lumifatu lumifatu spuneti-mi va rog: in cazul in care am o problema de sanatate care apare dintr-o data (nu ma mai duc sa-mi iau medical deoarece la noi cei care isi iau ... (vezi toată discuția)