avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copil cand mama e pensionara
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copil cand mama e pensionara

:OBuna ziua
As vrea si eu einformatii in legatura cu indemnizatia ce ar trebui primita in cazul nasterii unui copil cand mama e pensionata pe caz de boala .Stiu ca daca ar fi fost salariata ar fi primit 80% din salariu dar in situatia actuala nu stiu daca ar mai putea beneficia de vreo alocatie in afara de cea de la primarie in valoare de 200 ron.
Multumesc anticipat domnilor avocati!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:05, 18 Martie 2013
1. Alocatia de stat pentru copii (200 lei lunar) se acorda indiferent de situatia materiala a parintilor.

2. Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) se acorda si mamelor pensionare de invaliditate si este de 85% din media veniturilor nete din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) si nu poate fi mai mica de 600 lei pe luna pana implineste copilul 2 ani.

3. Mama care beneficiaza de indemnizatie pentru CCC poate cumula aceasta indemnizatie cu pensia de invaliditate, asa cum se prevede in Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 25.
Pe perioada acordãrii indemnizaţiei pentru creşterea copilului, plata pensiei de invaliditate şi a venitului de completare, acordate potrivit legii, nu se suspendã.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

multumesc!
acum copilul are 5 luni si nu beneficiem dect de 200 roni /luna de la primaria sector 2 Bucuresti.
Unde sa ne adresam pentru a primi si cei 600 ron ?
Mentionez ca am renuntat la ideea de a-mi lua eu CCC ca tata din cauza ca imi puteam pierde locul de munca dupa un an de absenta.
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2013
Va adresati la Primarie de unde luati si lista cu actele necesare si unde veti depune apoi dosarul cu acte.
:)
multumesc foarte tare!
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2013
tudorvaleriu a scris:

Va adresati la Primarie de unde luati si lista cu actele necesare si unde veti depune apoi dosarul cu acte.

Am fost azi la primarie dar nu mai era program.
O sa ma duc saptamana viitoare.
Intrebarea ar fi acum daca pe cele 5 luni cat a trecut de nastere se mai poate lua retroactiv banii !
Niste vecini au presupus ca Nu.:O

Alte discuții în legătură

Conditii pentru ccc elam elam Buna ziua ! Copilul s-a nascut pe data de 26.08.2015, iar tatal, salariat, ( mama nu a lucrat ), doreste suspendarea CIM incepand cu 01.09.2015 pentru ... (vezi toată discuția)
Cresterea copilului bonefeliza bonefeliza Buna ziua! Eu sunt casnica, imi platesc asigurarile de pensie la Casa de Pensii. Sotul meu lucreaza de cativa ani la o firma. Urmeaza sa nasc cam pe 15 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de la stat? elizaelena elizaelena buna ziua! anul trecut am terminat liceul , si nu am reusit sa imi gasesc un loc de munca stabil pana la aceasta data. acum sunt insarcinata in6 luni. sotul ... (vezi toată discuția)