avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copil cand mama e pensionara
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copil cand mama e pensionara

:OBuna ziua
As vrea si eu einformatii in legatura cu indemnizatia ce ar trebui primita in cazul nasterii unui copil cand mama e pensionata pe caz de boala .Stiu ca daca ar fi fost salariata ar fi primit 80% din salariu dar in situatia actuala nu stiu daca ar mai putea beneficia de vreo alocatie in afara de cea de la primarie in valoare de 200 ron.
Multumesc anticipat domnilor avocati!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:05, 18 Martie 2013
Nu se poate obtine plata retroactiva , ci numai de la data depunerii actelor pentru acordarea indemnizatiei pentru CCC/stimulentului de insertie.
freeelis a scris:

Nu se poate obtine plata retroactiva , ci numai de la data depunerii actelor pentru acordarea indemnizatiei pentru CCC/stimulentului de insertie.

:sorry:
deci in cazul fericit in care voi rezolva, voi beneficia de indemnizatie numai pentru un an si 7 luni? sau se prelungeste cu diferenta de 5 luni peste data in care copilul implineste 2 ani?
Multumesc!
Nu se prelungeste ... indemnizatia pentru CCC se acorda pana la data implinirii varstei de2 ani a copilului, inclusiv

Potrivit prevederilor art. 16 alin. (2) din OUG nr. 111/2010, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului încetează cu ziua următoare celei în care copilul a împlinit vârsta de 1 an, 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap. Astfel, dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului va înceta în aceleaşi condiţii şi acest lucru tocmai pentru a evita suprapunerea de drepturi în ziua în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani, respectiv: dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului şi dreptul la salariu în ziua întoarcerii la activitatea profesională. Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani.
:(buna ziua!
Se pare ca pentru declaratia de venit a maei e nevoie de 15 zile de la depunerea cererii deci vom mai pierde o luna de indemnizatie!:O
INTREBARE:
exista vreo modalitate de a recupera indemnizatia si pe lunile trecute de la nasterea copilului pana acum?
:-/
Ca daca uitam eu sa platesc vreo amenda de anul trecut, sigur as fi fost obligat s-o platesc!
Multumesc!
Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru crestarea copiilor:

Art. 15
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta reprezentand indemnizatii si stimulent de insertie se stabilesc dupa cum urmeaza:

a) incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;

b) incepand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente;

c) incepand cu data adoptiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau incredintarii, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la data la care s-au aprobat ori, dupa caz, s-au instituit masurile de protectie a copilului;

d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situatii, inclusiv pentru cazul in care cererea a fost depusa peste termenele prevazute la lit. a)-c).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pentru ccc elam elam Buna ziua ! Copilul s-a nascut pe data de 26.08.2015, iar tatal, salariat, ( mama nu a lucrat ), doreste suspendarea CIM incepand cu 01.09.2015 pentru ... (vezi toată discuția)
Cresterea copilului bonefeliza bonefeliza Buna ziua! Eu sunt casnica, imi platesc asigurarile de pensie la Casa de Pensii. Sotul meu lucreaza de cativa ani la o firma. Urmeaza sa nasc cam pe 15 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de la stat? elizaelena elizaelena buna ziua! anul trecut am terminat liceul , si nu am reusit sa imi gasesc un loc de munca stabil pana la aceasta data. acum sunt insarcinata in6 luni. sotul ... (vezi toată discuția)