avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Retragere din SRL - asociat si administrator plecati ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Retragere din SRL - asociat si administrator plecati din tara, posibilitati

Buna ziua,
Sunt asociat intr-un SRL cu 50%, iar diferenta de 50% este detinuta de un cetatean strain, care este plecat din tara, si nici nu mai stiu unde l-as putea gasi.
Administratorul societatii este o alta persoana, tot cetatean strain, care nici ea nu este de gasit.
Ce as putea sa fac eu ca sa ma retrag din firma, avand in vedere ca nici nu putem functiona, dar singura nici nu pot sa inchid societatea?
Eu nu mai doresc sa fiu asociat in aceasta societate. Va rog sa imi recomandati o solutie.
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
NoY, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 14:19, 20 Martie 2013
Convocati adunarea generala, citati asociatul prin mica publicitate , la sediu si la ultimul domiciliu , aratati ordinea de zi respectiv inchiderea firmei , in lipsa lor puteti lua decizii cu procentul de 50%.Depuneti la registrul comertului si inchideti societatea. Scoateti un certificat fiscal ca nu are datorii la stat. Iesirea din firma inseama sa cesionati partile sociale pe care le detineti . Or , nu aveti cui le cesiona asa ca alta cale nu este.
Conform legii 31/90 cu ajutorul instanţei, competenta de soluţionare tribunalul, taxa de timbru 10lei.
În prealabil convocati aga desigur

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie administrator alfamar grup srl alfamar grup srl AM O SOCIETATE DIN ANUL 2000 IN CARE SUNTEM 2 ASOCIATI. EU AM 40% DIN PARTI SI SUNT SI ADMINISTRATOR. ASOCIATUL MEU NU MAI VREA SA AVEM ACTIVITATE PE ACEASTA ... (vezi toată discuția)
Convocare aga corina30tg corina30tg Cum trebuie formulata o scrisoare oficiala de convocare AGA a unui SRL cu 3 asociati, unul fiind si administrator, avand ca subiecte de discutie demisia din ... (vezi toată discuția)
Blocare conturi pentru protejarea firmei Aiuli Aiuli Buna ziua, Familia mea detine o societate la care tatal meu este administrator, iar eu cu fratele meu suntem angajati. Anul acesta ne-a mers foarte bine. ... (vezi toată discuția)