avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale DEMISIE ADMINISTRATOR
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

DEMISIE ADMINISTRATOR

AM O SOCIETATE DIN ANUL 2000 IN CARE SUNTEM 2 ASOCIATI. EU AM 40% DIN PARTI SI SUNT SI ADMINISTRATOR. ASOCIATUL MEU NU MAI VREA SA AVEM ACTIVITATE PE ACEASTA FIRMA INCEPAND CU 01.04.2009, CONTRAR VOINTEI MELE, DESI AU MERS TREBURILE BINE SI FARA PROBLEME PENTRU FIRMA. (IL BANUIESC CA AR INTENTIONA SA-SI DESCHIDA O ALTA FIRMA SINGUR)
Intrebarile mele sunt:
1.POT IMPIEDICA ACEASTA DECIZIE A LUI?
2.IMI POT DA DEMISIA DIN FUNCTIA DE ADMINISTRATOR ?

MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 19:50, 7 Aprilie 2009
Dvs. aveti calitatea de administrator si nu functia de administrator.Ca urmare nu va puteti da demisia ci doar puteti fi revocat din aceasta calitate.Asociatul dvs. se poate retrage din firma iar dvs. sa continuati (daca e posibil) activitatea societatii. Nimeni nu poate fi obligat sa fie asociat daca nu doreste acest lucru.
Incercati sa ii sugerati sa se retraga din societate si sa cesioneze actiunile catre dvs. sau unui tert.
Astfel, fie deveniti asociat unic, fie continuati tot cu doi sau mai muti asociati
Asa cu ati fost sfatuita de catre Sorin Susca, d-voastra intruniti calitatea de Administrator si nu aveti functia de Administrator.
Cu alte cuvinte, in temeiul dispozitiilor Legii nr.31/1990, privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ati fost numita in aceasta calitate de Administrator, fie prin Actul Constitutiv, fie prin Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor si nu angajata pe functia de Administrator, in temeiul dispozitiilor Legii nr.53/2003, Codul Muncii.
Dupa opinia mea, puteti sa va retrageti din aceasta calitate, dar trebuie sa aveti si acordul expres si scris al celuilalt asociat.
Decizia de incetare a activitatii a celuilalt asociat este foarte greu sa o impiedicati, dar puteti face totusi opozitie.
DA, SCUZE, CALITATEA DE ASOCIAT.
NU DORESTE CESIONAREA PARTIOR. MAI MULT E PE CALE DE A REZILIA CONTRACTUL DE INCHIRIERE AL PUNCTULUI DE LUCRU UNDE NE DESFASURAM ACTIVITATEA. PRESUPUN CA VIZEAZA ACEST SPATIU PENTRU VIITOR.
VA ROG SA-MI RASPUNDETI SI LA INTREBAREA LEGATA DE DEMISIE.

MULTUMESC
OK.

MULTUMESC

Alte discuții în legătură

Retragere administrator prutyi prutyi Un administrator X la un SRL cu 5 asociati doreste sa se retraga din functia de administrator. Nu este asociat in SRL, insa este angajat in functia de director ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator srl Catalin1313 Catalin1313 Cum poate un administrator de SRL sa renunte la functie in cazul in care nu mai doreste sa aiba aceasta functie si asociatii refuza sa-l schimbe? Va ... (vezi toată discuția)
Lamuriri demisie administrator baltazar baltazar Intai multumesc pentru raspunsurile la intrebarile anterioare! Acum am o mare rugaminte: va rog sa-mi spuneti cum poate demisiona un administrator,care este ... (vezi toată discuția)