avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Descarcare gestiune in partida simpla
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Descarcare gestiune in partida simpla

Buna ziua. As dori sa stiu daca este permisa descarcarea de gestiune cu coeficientul k la o intreprindere individuala , comert cu amanuntul, care comercializeaza presa (reviste, ziare)
Nu se foloseste in contabilitatea in partida simpla.
Multumesc. As mai avea o nelamurire. Daca la sfarsitul anului, cand se calculeaza impozitul pe venit, un formula de calcul a venitului impozabil exista si valoarea marfii in stoc la sfarsitul anului. ( Venit impozabil = Incasari - stoc initial - plati + stoc final) fara tva, aceste stocuri fiind aici la pretul de achizitie (fara tva).
Pe de alta parte valoarea gestiunii la sfarsit de an o determin ca valoarea de la inceput de an + Intrari in gestiune la pret de vanzare - Iesiri (retururi si vanzari) la pret de vanzare = valoarea gestiunii la sfarsit de an la pret de vanzare, si care ar trebui sa fie si egala cu valoarea de inventar la sfarsitul anului, la pret de vanzare.
Inrebarea mea este daca in afara metodei inventarului, exista si alt mod de a determina si a stabili corelatii intre stocul final din prima formula,la pret de achizitie, si valoarea gestiunii de la sfarsitul anului la pret de vanzare, alte cai de verificare. Am gasit diferenta intre stocul la pret de achizitie si valoarea gestiunii la pret de achizitie de la finele anului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor- intreprindere individuala sub_bass2002 sub_bass2002 Daca ma poate sa ajuta cineva, va rog cat mai repede. Am o intreprindere individuala, un cabinet veterinar. Am cumparat niste medicamente pe care am trecut la ... (vezi toată discuția)
Pentru un magazin online ce documente fiscale sunt necesare lunar? lorandreea lorandreea Pentru un magazin online ce documente fiscale sunt necesare lunar? Ce ar trebui sa se gaseasca la dosar obligatoriu pentru a nu avea nicio problema in situatia ... (vezi toată discuția)
Impozitul net in cazul intreprinderii individuale mihaela71 mihaela71 Am gresit titlul subiectului.Am vrut sa spun venitul net pt care se aplica cota de impozit. Cum se calculeaza venitul net pt anul incheiat in cazul unui II cu ... (vezi toată discuția)