Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa auto

In luna decembrie, inainte de a plati taxa auto, am actionat in judecata DGFP si Directia de Imatriculari auto pentru a-mi putea inmatricula autoturismul recent achizitionat. Termenul pentru proces a fost fixat foarte tarziu (in toamna anului 2013) si, avand nevoie de autoturism a trebuit sa platesc taxa si sa-l inmatriculez.
Considerati ca in conditiile in care legea de calcul a taxei auto s-a modificat mai am sanse de a-mi recupera taxa?
Daca eu totusi am achitat acesti bani mai am posibilitatea de a-i recupera? De la cine ii recuperez si cum (merg cu hotararea judecatoreasca la finante si-mi dau banii, sau trebuie sa deschid un nou proces impotriva Ministerului Mediului (cred ca acolo merg banii de pe taxa))?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cosmintt26 , utilizator 15:06, 21 Martie 2013
Nu va pot ajuta in privinta intrebarilor privind deschiderea si derularea procesului insa va pot asigura ca daca ati platit taxa pana la 1 ianuarie 2013 va veti recupera banii garantat.

Daca ati platit-o dupa 1 ianuarie 2013 situatia e mult mai complicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto jacquelline jacquelline In luna decembrie, inainte de a plati taxa auto, am actionat in judecata DGFP si Directia de Imatriculari auto pentru a-mi putea inmatricula autoturismul ... (vezi toată discuția)
Taxa auto - recuperare jacquelline jacquelline Toamna trecuta mi-am cumparat un autoturism din Germania pe care am vrut sa-l inmatriculez fara plata taxei pentru mediu. In acest sens am actionat in judecata ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto jacquelline jacquelline Am sesizat ca in cazul in care o persoana fizica da statul in judecata pentru inmatricularea unui autoturism fara plata taxei auto la mai toate judecatoriile ... (vezi toată discuția)