avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchidere firma inactiva - procedura, sediu expirat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchidere firma inactiva - procedura, sediu expirat

Cum se poate inchide o firma declarata inactiva in 2011? Firma nu a functionat niciodata, nu sau depus declaratii iar sediul social este expirat
Cel mai recent răspuns: Gela Gavrila , Consilier juridic 15:18, 21 Martie 2013
la sediul ORC va vor da detalii asupra acestei solicitari.
Pentru a-si inchide firma, asociatul unic trebuie sa se prezinte la sediul Registrului Comertului in raza caruia firma isi are stabilit sediul social, cu un dosar care va include o cerere de radiere in original, o decizie a asociatului prin care se ia act de dizolvarea de drept a societatii ca urmare a expirarii duratei de functionare. Se va decide apoi radierea societatii, certificat emis de organul fiscal competent din care sa rezulte ca societatea nu are datorii la bugetul de stat si la cel de contributii sociale, certificate de rol fiscal de la Primarie, din care sa rezulte ca firma nu are datorii la bugetul local, situatia financiara de lichidare si dovezile privind plata taxelor si tarifelor legale (taxa de timbru, timbre judiciare si taxa de registru).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere din oficiu dupa expirarea perioadei de suspendare a activitatii. in2ition in2ition Buna ziua, Detin o firma pe care de curand am decis sa o suspend. Suspendarea e temporara pe 3 ani. As dori sa stiu sau sa-mi propuneti cea mai ieftina si ... (vezi toată discuția)
Desfiintare firma ,asociat unic simion lucia simion lucia Stimata doamna\domn, va rog sa aveti amabilitatea de a -mi spune ce trebuie sa fac pentru a desfiinta o firma mica fondata in 2007 si care nu mai are ... (vezi toată discuția)
Obtinerea actelor pentru lichidare srl-urgent va rog ana_lov3s_u ana_lov3s_u Buna ziua. Daca stie cineva si doreste sa ma ajute, ce acte/certificate trebuie sa obtina lichidatorul pentru lichidarea firmei? Si de unde anume le obtine? ... (vezi toată discuția)