avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Este legal ca un elev sa fie obligat sa invete la ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Este legal ca un elev sa fie obligat sa invete la scoala dupa o carte care nu e avizata de minister?

E legal sa fi obligat sa inveti la scoala o limba straina ( franceza , engleza , germana ) dupa o carte care nu e avizata de minister , fara vreo traducere ???? ...... sa primesti note si sa fie elevii amenintati ca vor fi lasati repetenti de catre o profesoara subiectiva ?? Nu ar fi indicat sa fie dati in judecata cei care au introdus in scoala astfel de carti ( in locul celor avizate de minister ) si cercetati pt abuz in serviciu art .248 Cod penal ?
Cel mai recent răspuns: ziarediverse , utilizator 17:30, 25 Martie 2013
De unde stiti ca nu a fost aprobat de minister respectivul manual? Există, conform legii, manuale alternative, perfect valabile.

Sa stiti ca sunt profesori care au rezultate cu elevii la concursuri gen evaluare nationala si nu lucreaza dupa manual deoarece chiar daca sunt aprobate de minister stim cu toti ce subiecte abordeaza.Ex:manualul de limba engleza din Romania este copiat dupa manualul de limba engleza din Statele Unite.Copilul american se naste vorbind engleza pe cand copilul din romania trebuie sa invete ABC -ul.Nu poti cere unui elev de clasa a III a sa stie notiuni de gramatica la limba engleza cand nu a invatat la limba romana.Unii profesori de limbi straine sunt chiar interesati ca elevii lor sa invete ceva si atunci apeleaza la manuale alternative sau cursuri de invatare rapida.Daca nu sunteti multumit de metoda profesoarei respective faceti o adresa scrisa la inspectoratul scolar judetean in care precizati despre ce manual este vorba.
Spre deosebire de celelalte manuale .... de clasa a III -a pe care este scris Ministerul educatiei .... pe aceasta unica brosura nu scrie nimic decat in exclusivitate in limba engleza . Profesoara este dusa cu pluta ... aspect recunoscut si de colegii ei .. si efectiv tortureaza elevii cu acesta carte adusa in scoala de aiurea . Personal consider ca este o absurditate si precizez ca am terminat 3 facultati si sunt doctor in drept etc .... asa ceva nu am mai intalnit . Nu-mi trrimit copilul la scoala sa-l imbolnavesc psihic prin intermediul unei profe de 2 lei dusa cu pluta .
Pentru un doctor în drept, sunt sigur că nu aveți nevoie de sfaturi din partea noastră. Totuși, vă recomand să depuneți o sesizare la conducerea unității de învățământ sau la ISJ.
Cateodata nevoia ne invata sa sunem ca altii si sa facem ca noi. Acuzele ce le-ati adus sunt destul de grave dar nu au nici o baza. Nu ati postat care este respectiva carte, care sunt cerintele acestei profesoare, etc. Sincer vorbind nu cred ca este la latitudinea unor copii de 10 ani sa-si judece profesorii. Cred ca multe cuvinte apartin de fapt copilului dvs, colegilor lui sau rautatilor debitate de parinti care nu au trei facultati si un doctorat. Probabil ca dvs doriti ca sa aveti un copil conform trendului actual fapt ce-l inteleg.Daca intr-adevar doriti ca sa stiti ce se intampla la acea ora cred ca ar trebui mai intai inregistrata o ora, duse cartea si inregistrarea la un alt profesor de engleza in care aveti totala incredere si cerut sfatul acestuia dpdv profesional. Scuze dar acestea sunt opiniile mele.

Alte discuții în legătură

Invoire ore de engleza - scoala razvan0809 razvan0809 Elev clasa a 12-a. Este vreo posibilitate sa fiu scutit de orele de engleza la scoala pe tot restul semestrului? Ideea este urmatoarea. BAC-ul la engleza ... (vezi toată discuția)
Elev cu ces dragos_mihai0256 dragos_mihai0256 Buna ziua! Elevii cu CES pot fii lasati repetenti/corigenti? As dorii si legea in care e specificat acest lucru.... o zi buna! (vezi toată discuția)
Situație neplăcută într-un liceul economic Mares Florina Mares Florina Sunt mama a patru copii pe care iam crescut frumos cred eu dar cu ultimul se pare ca nu ma descurc asa bine .Va rog din suflet sa mă ajutati cu un sfat .Am ... (vezi toată discuția)