avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cui ma adresez sa reclam hartuire psihologica ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cui ma adresez sa reclam hartuire psihologica ?

O anumita femeie care posibil sa fi avut o relatie cu sotul meu ,s-a ambitionat sa ma hartuiasca psihic de ani de zile cu scopul (cred eu ) de a ma inlatura de langa el .
Astfel ,ma apeleaza pe messenger ,imi scrie mailuri si sms-uri sub diferite pseudonime sau numere private ,adrese de mail ,al caror continut face referire la infidelitatea sotului meu alaturi de ea . Sunt sigura ca tot ea mi le si scrie deoarece de-a lungul timpului a mai avut scapari ,mai ales de fapte doar de ea stiute ,si in plus la un moment dat ,aceste hartuiri erau alternate cu prezenta ei in jurul locuintei mele.
Uneori am intalnit-o pe scara blocului,altadata a vrut sa mi se urce in brate cand eram langa sot in masina,alta data m-a vizitat intr-un loc public la servici..
Sotul intrigat intr-o perioada de participarea mea la "aceste rautati" ,pare totusi sa nu fie strain de aceasta persoana si cel mai rau ,nu a luat nici un fel de atitudine pentru a-si proteja familia (desi avem 2 copii la scoala ).Relatia noastra a fost profund afectata si alterata de aceste harturi ,si uneori am impresia ca este un plan diabolic pus de comun acord de a ma indeparta -nu inteleg de ce in acest mod -poate ptr a obtine copiii. Sau este o razbunare a acestei femei deoarece nu am cedat insistentelor ei de a-mi vorbi ,etichetand-o "zdreanta " datorita supararii mele.Vreau sa stiu daca nu exista nici o protectie a familiei de catre stat ,nici un for competent sa cerceteze si sa pedepseasca aceste persoane care atenteaza la siguranta familiei.
Am fost si la politie ,dar agentul m-a convins ca nu pot reclama daca nu exista amenintare cu moartea.Poate totusi trebuia sa las in scris ?
Desigur divortul este un alt subiect,
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:20, 22 Martie 2013
Discutati cu sotul problema, iar pe ea igonrati-o.
Sunt putin dezamagita de raspuns.Am subliniat ca ignor aceasta femeie de cativa ani ;mai mult decat poate concepe o minte sanatoasa.Este evident ca numai un om cu probleme psihice are tenacitatea sa hartuiasca pe cineva ani de zile -sa spunem 4 ani ,(nu mai stiu exact),ba chiar sa devina telul ei esential in viatza mai ales ca are si ea familie si 2 copii .
Am 4 ani de discutii cu sotul,si dupa 20 de ani de casnicie si inca alti 8 impreuna inainte suntem in imposibilitatea unei reconcilieri. Este evident ca el este principalul vinovat al acestei povesti.
Nu am posibilitatea sa divortez in acest moment si sunt convinsa ca imi va face viata un iad .
Pe scurt ,adica nu am ce reclama ,oricine ma poate agresa cum doreste ,numai nu prin amenintare cu moartea?Cum sa-mi protejez copiii..traim intr-un apartament de 2 camere ..oricat mi-as masca suferinta ,ei sunt obligati sa ia parte la ea.
Da-ti-mi macar idei daca nu exista sfaturi juridice.
E destul de greu de dovedit ca exista un prejudiciu cat s-o actionati in judecata sa-i cereti daune.
Pe parte penala la fel, daca nu prezinta o amenintare la persoana dvs, nu aveti motiv de plangere si nici sa cereti un ordin de restrictie si protectie. Asta nu inseamna ca nu puteti incerca.
Faceti abstractie de individa, sotul dvs e un sot bun, aveti o relatie buna cu el ? Adica daca ajungeti la divort, ar trebui sa ajungeti din cauza relatiei cu sotul, nu din cauza individei.
Sotul a avut candva o relatie cu ea... daca o avea si acum si femeii ii era bine, fiti convinsa ca n-o interesa persoana dvs.
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2013
gi-jane2, moderator
In adancul sufletului este un om bun ,si mai ales un tata bun ,ca alt motiv nu mai aveam sa astept sa-si revina .Cu mine nu cred ca mai este om bun si nici nu cred ca mai vreau sa ma gandesc la asta . Nu stiu cum sa-l judec din punct de vedere hormonal ,adica sunt 90
% ca mai are o relatie cu aceasta femeie . Am gasit dovezi in telefonul lui.
Acestei femei cred ca-i va fi bine atunci cand ma va vedea pe mine terminata .Se intalneste cu el apoi imi scrie mie .Abia asa ii este bine.
Nu stiu de care dintre noi e mai interesata ,
...sunt barbat si am trecut si eu printr-o chestie asemanatoare,numai ca eu am divortat,apoi repede m-am insurat si asteptam si un copil....nu se merita sa va faceti rau cu mana dumneavoastra.Din punctul meu de vedere ori va complaceti in situatia in care sotul are o amanta si asta este viata merge inainte,ori introduceti actiune de divort cu consecinte deosebit de grave(consultati un avocat) si vedem atunci la cine renunta,la amanta sau la nevasta-familie-copii.Altceva nu cred ca puteti face pentru moment.

Alte discuții în legătură

Hartuire dupa 8 ani de la divort andrei_70 andrei_70 Desi suntem divortati de aproape 8 ani de zile, fostul sot ma hartuieste trimitandu-mi mesaje pe telefon si mai nou pe pagina de facebook, carandu-mi ... (vezi toată discuția)
Fost sot care nu accepta ca ne-am despartit mami76 mami76 Buna ziua, am divortat de 2 ani cu motivul de violenta domestica si infidelitate, avea amanta din timpul casatoriei si in prezent este tot cu ea. Problema e ca ... (vezi toată discuția)