Sunt doua abordari, una psihologica si una juridica, ambele mancatoare de timp si bani.
Juridic: o notificati pe ea si pe familia ei ca, in caz in care aceste hartuiri nu inceteaza, veti proceda la angajarea unui avocat pentru actiuni civile si penale.
Este dificila proba unor daune morale, adica asa cum va afecteaza femeia aceasta psihic; nu stiu daca: copiii stiu despre ea, concret; ati aopelat la consiliere psihologica; ce influiente are aceasta hartuire in afara ca va enerveaza (pierdut loc de munca, injosit in fata colegilor, vecinilor etc.). Daca faceti aceasta proba, o puteti da in judecata civil.
Psihologic puteti sa apelati la o consiliere/analiza asa incat sa invatati cum sa faceti fata sau, poate, sa combateti un astfel de comportament. Puteti sa ii multumiti femeii de cate ori va comunica intalnirea cu sotul dv., sa o sunati uneori sa o intrebati daca e la ea camasa verde a sotului, ca nu-i in casa si voiati s-o calcati... poate e in cealalta parte, sigur... s-o intrebati ce mai gateste, poate ii face si sotului dv. pachetul pentru saptamana viitoare ca nu aveti cand.
Ce sa va spun, ultima mea varianta e masochism curat si e greu de dus la o finalitate. Sunt constienta ca nu e o solutie reala decat pentru un numar redus de persoane si e greu sa-l hartuiesti pe hartuitor. Sau sa te imprietenesti cu el. :D
Cam la asta m-am putut gandi momentan.
Cat despre vina, nu stiu de ce nu divortati si cum anume nu va permiteti; discutati cu sotul si copiii eventual o astfel de posibilitate.
Eu cred ca e vina sotului, are o incapacitate de a infrunta problema, oricare ar fi ea si ar trebui sa luati unele masuri si in acest sens.