avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Solutionare Proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Solutionare Proces

Buna ziua,

In urma procesului care am avut parte, s-a solutionat dupa cum urmeaza:


Solutie: În temeiul art. 2151 alin 1 c.p. cu aplicarea art 41 alin 2 c.p. si art 3201 alin 7 c.p.p. condamnă pe inculpatul (date), la pedeapsa închisorii de 1 an pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare in forma continuata. În temeiul art. 71 cod penal interzice inculpatului exerciţiul drepturilor prevăzute de art. 64 al. 1 lit. a, teza a II-a şi b cod penal. În temeiul art. 81 cod penal, suspendă condiţionat executarea pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani, stabilit în condiţiile art. 82 cod penal. În temeiul art. 359 cod procedură penală atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 cod penal, a căror nerespectare are ca urmare revocarea suspendării conditionate a executarii pedepsei. În temeiul art. 71 al. 5 cod penal suspendă executarea pedepselor accesorii pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale. În temeiul art. 14 şi art. 346 al. 1 cod procedură penală raportat la art. 998-999 cod civil admite acţiunea civilă formulată de partea civilă SC CHRONOS CURIER SRL (date) si obliga pe inculpat la plata catre partea civila a sumei de 10.800,49 lei cu titlu de daune materiale. În temeiul art. 189 cod procedură penală dispune avansarea din fondul special al Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti a onorariului avocatului din oficiu (200 lei în favoarea doamnei avocat Grigoras Luminita). În temeiul art. 191 al. 1 cod procedură penală obligă inculpatul la 300 lei cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru cele care au lipsi

As dorii sa stiu ce trebuie sa fac in urma solutiei, trebuie sa ma prezint periodic la politie, ce drepturi mai am in urma solutionarii.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:57, 22 Martie 2013
Ati fost condamnat la o pedeapsa de 1 an inchisoare a carei executare a fost suspendata conditionat pe perioada termenului de incercare de 3 ani.
Termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei aplicate ( 1 an) la care se adauga un interval de timp de 2 ani prev de art.82 c.pen.- total 3ani.
Pedepsele accesorii :
-art.64 al.1 lit a teza a II-a -dr. de fi ales in autoritatile publice sau in functii elective si
- art 64 lit b) -dr. de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat,
a caror executare este suspendata conditionat pe perioada aceluiasi termen de incercare.
Termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Nu trebuie sa va prezentati periodic la politie pentru ca nu aveti o pedeapsa cu suspendarea executarii sub supraveghere, ci una cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
Singura obligatie pe care o aveti este de a nu savarsi o noua infractiune pe perioada termenului de incercare, pentru ca in sens contrar riscati revocarea beneficiului suspendarii conditionate si aplicarea unei pedepse cu executare in regim privativ de libertate, urmand ca pe langa pedeapsa aplicata pentru noua infractiune sa executati si pedeapsa de 1 an care nu se contopeste , ci se adauga.
Acest este si motivul pentru care instanta va atrage atentia asupra disp.art 83 c.pen.
Art. 83
Revocarea în cazul săvârşirii unei infracţiuni
Dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.
Revocarea suspendării pedepsei nu are loc însă, dacă infracţiunea săvârşită ulterior a fost descoperită după expirarea termenului de încercare.
Dacă infracţiunea ulterioară este săvârşită din culpă, se poate aplica suspendarea condiţionată a executării pedepsei chiar dacă infractorul a fost condamnat anterior cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei. În acest caz nu mai are loc revocarea primei suspendări.
La stabilirea pedepsei pentru infracţiunea săvârşită după rămânerea definitivă a hotărârii de suspendare nu se mai aplică sporul prevăzut de lege pentru recidivă.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detalii sentinta de condamnare pentru art 87 al.1 din oug.195/2002 alecs_busty alecs_busty Solutie: În baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. 195/2002., cu aplicarea art.320 indice 1 alin.7 C.p.p. condamnă pe inculpatul P A M la pedeapsa de 8 luni ... (vezi toată discuția)
Condamnat definitiv - lamurire decizie judecatoreasca lorelei86 lorelei86 \\"Solutie: În baza art. 87 alin. 5 din OUG 195/2002 cu aplicarea art. 74 litera a C.p. şi art. 76 alin. 1 litera d şi art. 3201 Cod. procedură penală ... (vezi toată discuția)
Explicatii sentinta laviniaelenab laviniaelenab va rog explicati-mi si mie ce inseamna sentinta si ce reprezinta cei 2ani si 8 luni durata termenului de incercare Solutia pe scurt: În baza art.305 alin.1 ... (vezi toată discuția)