avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcul cheltuieli incalzire-apa calda bloc social
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcul cheltuieli incalzire-apa calda bloc social

va rog sa-mi spuneti si mie cum se face repartizarea cheltuielilor aferente caldurii si apei calde intr-un bloc social ?, lege , normativ etc.... va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 08:08, 28 Martie 2013
Aveti apometre la apa, repartitoare la calorifere?
nu , nu avem apometre sau repartitoare , exista un singur apometru general pentru apa rece la intrarea in bloc si un contor comun de gaz care inregistreaza consumul centralei termice . ( consumul de gaz casnic este inregistrat de contoare pentru fiecare apartament in parte )
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
armo, utilizator
In contractul incheiat cu proprietarul imobilului detineti clauze referitoare la plata utilitati?
In cazul acesta Se imparte cantitatea de gaze pentru prepararea apei calde si alta parte pentru prepararea agentului termic (incalzire).
Apa rece se imparte proportional pentru consumul casnic ca apa rece de consum, apa rece pentru prepararea apei calde si apa rece pentru prepararea agentului termic pentru incalzire.
Proportia aceasta ar trebui, in mod normal sa fie data de contoare de gaze si apa pentru cele trei categorii de cheltuieli: apa rece de consum, apa rece pentru prepararea apei calde si agent termic. Daca nu aveti asemenea contoare, atunci se propune de catre specialisti aceasta proportie.

Dupa ce s-au despartit facturile de gaze si apa rece proportional pentru cele trei categorii de cheltuieli se repartizeaza:
- apa rece si apa calda (apa rece + gaze pentru preparare) se repartizeaza pe numar de persoane pentru fiecare apartament;
- caldura (apa rece + gaze pentru preparare agent termic) se repartizeaza proportional cu cota-parte indiviza (suprafata apartamentului).
va multumesc pentru raspuns! m-ar fi interesat un algoritm ( formula ) din care sa reiasa ce procent din factura de gaze se considera pentru prepararea apei calde si ce procent pentru caldura .( banuiesc ca exista asa ceva ). oricum multumesc pentru promptitudine!

Alte discuții în legătură

Impartire factura gaz eronata mariancel mariancel Buna ziua. Fac parte dintr-o asociatie de 12 locatari (sunt si cenzor) avem o centrala de bloc care produce caldura si apa calda, in apartamente avem ... (vezi toată discuția)
Cei cu centrala temica de apartament mai platesc apa rece pentru prepararea apei calde? sorin_daniel sorin_daniel Buna ziua ...sunt administrator la un imobil si ma caofrunt cu o problema delicata si anume cu un proprietar care refuza sa plateasca apa rece pentru ... (vezi toată discuția)
Valabilitate legi doina99 doina99 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine : Locuiesc intr-un bloc de 37 de ap., cu centrala proprie alimentata cu gaz, cu contor general pentru apa calda ... (vezi toată discuția)