avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cei cu centrala temica de apartament mai platesc apa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cei cu centrala temica de apartament mai platesc apa rece pentru prepararea apei calde?

Buna ziua
...sunt administrator la un imobil si ma caofrunt cu o problema delicata si anume cu un proprietar care refuza sa plateasca apa rece pentru prepararea apei calde noi fiind la pausal cu consumurile de apa
INTREBARE: Exista uvdeva o reglementare scrisa in sensul acesta ca proprietari de C.T vor achita apa rece pentru preparare apa calda ?
Daca exista va rog comunicati unde gasesc sa pot dovedi proprietarului astepr eventual un e-mail la dankara100@yahoo.com.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 20:14, 9 Iunie 2014
Cum sa plateasca peparare apa calda, cand omul isi produce singur apa calda?
care refuza sa plateasca apa rece

Din pacate pt el, trebuie sa plateasca apa rece ca n-o produce si pe asta.
Daca vreti insa sa plateasca apa rece in plus fata de ce foloseste, nu veti avea succes. Cati m3 plateste la pausal ? Ca nu poate plati 2 m3 cat bea apa si face mancare lunar ca apa rece, el trebuie sa plateasca vreo 10 sa zicem ca tot pe aia o inclzeste sa isi faca apa calda.

~ Conținut șters la cerere ~
Asociatia de proprietari trebuie sa aiba reglementari privind consumul de apa rece pentru prepararea apei calde. De altfel, banuiesc ca aveti asa ceva. Sa incerc sa ghicesc...
Proprietarii au hotarat ca repartizarea costurilor cu apa potabila rece, precum si a celei calde menajere sa se faca in pausal. Sunt avantaje, dar si dezavantaje.
In fine, daca ne referim doar la apa calda menajera, banuiesc ca se repartizeaza o anumita cantitate/persoana, insa proprietarii care nu au CT vor achita cele doua componente - apa rece + energia termica necesara incalzirii apei pentru a o transforma in apa calda, pe cand proprietarii care au CT, vor avea de achitat la asociatie doar costul apei reci necesar prepararii apei calde prin CT proprie.
Bun, ziceti ca „omul” dvs. nu vrea sa achite apa rece pe care el o transforma in apa calda... Pai in acest caz, v-am spus, probabil ca nu aveti reglementari sau nu sunt destul de clare si proprietarul speculeaza acest lucru, insa trebuie sa-i explice cineva mai pe intelesul lui ca apa rece repartizata in pausal apartamentului sau nu „ajunge” si pentru nevoia de apa rece si pentru nevoia de apa calda.
Asa cum am mai spus, in mod normal, proprietarilor cu CT li se repartizeaza in pausal aceeasi cantitate de apa rece si calda / persoana, cu specificarea ca acestia nu achita si incalzirea apei reci....
Acest lucru trebuia sa fie stabilit inca de la inceput, cand ati luat hotararea repartizarii in pausal. Daca numai unul dintre proprietari nu intelege acest lucru, trebuie sa-l tratati ca pe un om cu restante (deci ii repartizati costuri), acesta nu le achita, iar as. prop. trebuie sa ia masuri specifice de recuperare.
Proprietarul de CT este consumator de apa rece.Daca plata consumurilor de apa rece si apa calda este la pausal, proprietarul va plati numai consumul de apa rece, la pausal.
Pentru ce sa plateasca apa rece pentru prepararea apei calde, din moment ce nu este utilizator de apa calda ? A, este obligat sa plateasca cheltuielile pentru reparatia coloanelor de apa calda( cota indiviza si debransare optionala, nu impusa), a coloanelor de apa rece cat si procentual agentul termic ce trece prin coloanele comune din apartament si de la subsolul blocului.

Alte discuții în legătură

Calcul cheltuieli incalzire-apa calda bloc social armo armo va rog sa-mi spuneti si mie cum se face repartizarea cheltuielilor aferente caldurii si apei calde intr-un bloc social ?, lege , normativ etc.... va multumesc ... (vezi toată discuția)
Repartizare cost pentru preparea apei calde menajere Arabella Pap Arabella Pap Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un mod de calcul pentru repartizarea legala a costului de pe factura pentru combustibilul folosit pentru a incalzi apa? ... (vezi toată discuția)
Calcul apa marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Imi poate spune cineva daca exista o formula de calcul a apei reci ? Dar a apei calde? Si care-i/-s? M-ar interesa in sectorul ... (vezi toată discuția)