Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termenul de recurs. Mod de calcul

Care este ultima zi de depunere a recursului si care este luata in consideratie ? Data de depunere la posta sau data de primire la judecatorie?
Cel mai recent răspuns: badara_georgica , utilizator 15:42, 27 Martie 2013
Termenul de recurs este de 15 zile de la comunicare, adica de la momentul primirii hotararii. Data care se ia in considerare pentru declararea recursului, daca acesta este trimis cu posta, in intervalul de 15 zile, este data postei.
Am inteles data de cand se calculeaza cele 15 zile , dar ma intereseaza data depunerii recursului care se ia in considerare , data postei , sau data primirii la judecatorie ( registratura) ?
V-am spus anterior, daca il trimiteti cu posta se ia in considerare data postei. Pastrati chitanta de la posta.
va multumesc. daca recursul apare dupa un an de la data de depunere la posta ma astept la o noua judecata ,se poate si atunci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

30 zile apel mirceani mirceani Am castigat un proces la judecatorie impotriva unei primarii. Judecatoria a expediat hotaratea instantei cu stampila postei 17 martie. Stampila de primire a ... (vezi toată discuția)
Care ar fi urmatori pasii ? yarrrns yarrrns In data de 12.08 . 2011 instanta sa pronuntat in legatura cu o ordonanţă preşedinţială de încredinţare minor .Solutie: Încredinţează spre creştere ... (vezi toată discuția)
Termen legal pentru recurs valiss valiss Anul trecut am castigat in instanta un proces cu G.F.[sentinta s-a dat pe13 noiembrie},insa m-am trezit zilele acestea cu o scrisoare in care G.F.a depus ... (vezi toată discuția)