avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Reevaluare cladire
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Reevaluare cladire

Buna ziua,
O societate comerciala SRL a achizitionat in aprilie 2010 o cladire (punct de lucru) intrebarea mea este cand va trebui sa reevaluam aceasta cladire , in aprilie 2013 cand practic trec 3 ani de la achizitie sau o putem reevalua in decembrie 2013?
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 11:07, 29 Martie 2013
Practic reevaluarea cladirilor din 3 in 3 ani se face pentru impozitul local, pentru pastrarea acestuia in niste limite umane, daca as putea spune asa. Trebuie sa reevaluati cladirea in aprilie 2013, pentru ca diferenta de impozit pentru aprilie - decembrie 2013 va fi imensa.
Personal, as fi ales sa o fac la 31 decembrie 2012.
Buna ziua!
Conform ordinului 3055 societatile pot efectua reevaluarea cladirilor doar la 31 decembrie. Daca duceti acum raport de reevaluare cladire la DITL nici nu vi-l primeste. Mai bine mergeti si interesati-va direct la DITL. Eu nu cred ca va impoziteaza diferit patru luni fata de celelalte opt. Impozitul este stabilit anual. Nu ati primit decizie de impunere de la DITL?? Verificati, daca nu ati primit - cereti o astfel de decizie. Eu asa as proceda.

Cele bune!
Faceti calculul si la amortizarea recalculata, ce va trebui inclusa pe cheltuieli. Diferenta de impozit nu este cumva mai mica decat diferenta de amortizare ? Cat este profitul,cat este pierderea ?
Este vorba despre impozitul local. Spre ex, la o cladire reevaluata cu valoare contabila de aprox 400.000 lei impozitul este in jur de 5000-6000 lei, iar pentru aceeasi cladire nereevaluata la 3 ani impozitul local este 90.000-100.000 lei. Credeti ca mai e nevoie de prea multe calcule?

Cod fiscal:
"(6) În cazul unei clădiri care nu a fost reevaluată, cota impozitului pe clădiri se stabileşte de consiliul local/Consiliul General al Municipiului Bucureşti între:

a) 10% şi 20% pentru clădirile care nu au fost reevaluate în ultimii 3 ani anteriori anului fiscal de referinţă;"

Cred ca in acceptiunea paragrafului de mai sus 2010 este an fiscal, iar 2011 si 2012 sunt doi ani fiscali in care nu s-a facut reevaluarea. As zice ca trebuie facuta reevaluarea la 31 decembrie 2013, dar cel mai bine este sa intrebati la DEFPL, asa cum v-a recomandat @bestb.


Dvs.cred ca folositi valori ipotetice destul de piperate, pentru o cladire ce reprezinta un punct de lucru. Interventia mea a avut scopul de a atentiona asupra avantajului sau dezavantajului reevaluarii ,din punctul de vedere al profitului.
Rog utilizatorul constantinda...,sa ne precizeze care este de fapt valoarea actuala a cladirii.

Alte discuții în legătură

Exemple calculate de taxe si impozite locale ale persoanelor juridice oanaelena_22 oanaelena_22 Buna ziua! A-si dori sa stiu daca imi puteti da exemple calculate de impozite si taxe locale ale persoanelor juridice . sau am eu niste probleme ,dar cu date ... (vezi toată discuția)
Avantaje reevaluare mihaela_maria mihaela_maria Cum societate comerciala poate opta pentru a efectua sau nu reevaluare (reevaluare cladiri, terenuri, etc.), care ar fi avantajele in cazul reevaluarii? Exista ... (vezi toată discuția)
Impozit cladire nereevaluata din 2008 radmy radmy reevaluarea la o cladire persoana juridica nu s-a facut din 2008 ianuarie, acum in anul 2012 la care categorie de cota impozit va fi impusa? (vezi toată discuția)