avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1587 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Reevaluare cladire
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Reevaluare cladire

Buna ziua,
O societate comerciala SRL a achizitionat in aprilie 2010 o cladire (punct de lucru) intrebarea mea este cand va trebui sa reevaluam aceasta cladire , in aprilie 2013 cand practic trec 3 ani de la achizitie sau o putem reevalua in decembrie 2013?
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 11:07, 29 Martie 2013
:) Nu e chiar o valoare ipotetica, poate fi una reala...depinde de profilul si dimensiunea firmei si a volumul si complexitatea activitatii. Acum, lasand asta la o parte am vrut sa subliniez ca valoarea impozitului local poate creste substantial, cu o valoare de 10-20 ori mai mult daca cladirea nu ar fi reevaluata.
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2013
Mirela Durnea - Expert contabil, Contabil
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspunsuri , si vreau sa va precizez ca, constructia , cladirea este in sectorul ilfov iar valoarea de intrare este 28650 ron si a fost amortizata pe 20 ani.
La valoarea de intrare mentionata,impozitul pe cladire in anul 2013,conform art.253 din Codul fiscal, este de maximum 430 lei(28650 x 1,5%).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exemple calculate de taxe si impozite locale ale persoanelor juridice oanaelena_22 oanaelena_22 Buna ziua! A-si dori sa stiu daca imi puteti da exemple calculate de impozite si taxe locale ale persoanelor juridice . sau am eu niste probleme ,dar cu date ... (vezi toată discuția)
Avantaje reevaluare mihaela_maria mihaela_maria Cum societate comerciala poate opta pentru a efectua sau nu reevaluare (reevaluare cladiri, terenuri, etc.), care ar fi avantajele in cazul reevaluarii? Exista ... (vezi toată discuția)
Impozit cladire nereevaluata din 2008 radmy radmy reevaluarea la o cladire persoana juridica nu s-a facut din 2008 ianuarie, acum in anul 2012 la care categorie de cota impozit va fi impusa? (vezi toată discuția)