avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... divort- competenta teritoriala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

divort- competenta teritoriala

as dori sa stiu daca pot cere divortul in alt judet decat in acela in care a avut loc casatoria. eu locuiesc de 8 luni in Deva jud. Hunedoara impreuna cu altcineva si sotul in jud Prahova, am domiciliu in jud Hunedoara si eu vreau sa bag actiunea de divort. doresc sa stiu daca pot face asta de aici din localitatea Deva si sa il chem pe el aici? Mentionez ca e de acord cu divortul dar vrea sa se faca prin tribunal.
Cel mai recent răspuns: ContSters286654 , utilizator 09:49, 31 Martie 2013
art.903 Noul cod de procedura civila - instanta competenta este cea de la ultima locuina comuna a sotilor. Daca nu ati avut o locuina comuna sau daca nici unul dintre soti nu mai locuieste in in circumscriptia acelei locuinte, instanta competenta este cea de la locuina paratului, adica Prahova.
Da, va veti judeca la Prahova si va trebui sa va prezentati la judecata.
Buna ziua!
In cazul proceselor de divort, legea in vigoare prevede o competenta teritoriala absoluta de la care partile nu pot sa se abata.
Astfel, in situatia in care paratul are domiciliul in Romania, iar dumneavoastra cunoasteti acest aspect, instanta competenta sa judece cauza de divort este cea de la domiciliul paratului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde pot divorta? bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua,in cazul in care m am casatorit acum 20 de ani in jud prahova iar acum am domiciliul in jud Constanta si vreau sa divortez ,ma pot adresa instantei ... (vezi toată discuția)
Divort Fortuna1 Fortuna1 Buna seara...am si eu o intrebare.Cumnata mea este casatorita si sotul ei locuieste in Spania si are un serviciu stabil cu carte de munca.Au impreuna un ... (vezi toată discuția)
Fiul meu a băgat divort de soție la judecatoria campina- prahova ... sorinavalentinap sorinavalentinap Fiul meu a băgat divort de soție la judecatoria Campina- Prahova unde aparține cu domiciliul după despărțirea de soție.inainte de a se despărți a ... (vezi toată discuția)