avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Compatibilitate profesie mediator
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Compatibilitate profesie mediator

Este compatibil mediatorul cu functionarul public (numit in baza Legii nr. 188/1999) ?
Conform art.96 din Legea nr.161/2003, actualizata, conditiile in care functionarii publici pot desfasura si alte tipuri de activitati, sunt:

(1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.

Concluzia este ca: in cazul in care activitatea desfasurata ca si mediator nu contravine atributiilor exercitate in baza fisei de post, de catre functionarii publici cu statut special, puteti fi si mediator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuctionarul public ionela_san ionela_san daca o persoana este functionar public poate detine o societate SRL:stunned: (vezi toată discuția)
Functionar public - cenzor la asociatie de proprietari m-n-g m-n-g Buna ziua! Un functionar public poate ocupa functia de cenzor la asociatia de proprietari? Sa nu fie incompatibil. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Medierea si functionarii publici cu statut special LazarGheorghe LazarGheorghe Functionarii publici cu statut special pot profesa in timpul liber medierea ? (vezi toată discuția)