avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Aviz de instiintare radar fix.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Aviz de instiintare radar fix.

Buna ziua,

Va scriu in speranta ca ma veti putea ajuta.
Am primit acum doua zile in posta un aviz prin care eram informat ca mi-a sosit o scrisoare cu confirmare de primire din Ramnicu Valcea. Sunt aproape convins ca aceasta scrisoare vine de la Politie, si e legata de amenda de la un radar fix. Precizez ca eu am trebut prin valcea in 5.11.2008(acum trei luni si jumatate). Ce pot sa fac sa evit aceasta eventuala amenda. Este vreun termen limita prin care ei sa imi aduca la cunostiinta contraventia, ar trebui sa ma duc sa i-au aceasta scrisoare cu confirmare de primire prin care ei, o sa imi solicite diferite informatii???. Ce pot sa fac ca sa evit procesul verbal si eventuala amenta. Pot sa nu ma duc sa ridic scrisoarea si poate mai trece ceva timp pana la 6 luni si se anuleaza???
Multumesc anticipat!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: pinisoara_stefan , utilizator 08:56, 25 Februarie 2009
Puteti sa nu ridicati scrisoarea, este posibil sa treaca 6 luni de la data savarsirii contraventiei si aceasta se prescrie.....dar la fel de bine riscati si amenda.
Multumesc pentru promptitudine!
La acelasi lucru ma gandesc si eu - sa nu o ridic si sa treaca ceva timp( inca vreo 2 luni si atunci dupa 6 luni) sa se prescrie ca nu am luat la cunostiinta. Si in acest fel am sanse sa evit amenda.
Mai astept si alte sfaturi. Multumesc inca o data.

O zi buna!
Daca ati fost avizat inseamna ca scrisoarea va fost trimisa recomandata asa ca singurul lucru pe care il puteti face este contestarea contraventiei
Chiar daca ei imi trimit scrisoarea dupa 3.5 luni??? de la data contraventiei? Nu ar fi trebuit sa fiu informat intr-un anume termen. Precizez ca am verificat la financiar si nu am nici o amenda!. Mai astept si alte pareri. O zi buna!
Daca nu ridic scrisoarea ei pot sa imi trimita o amenda. Credeti ca aceasta amenda poate fi mai mare decat cea pe care o voi primio daca ridic scrisoarea!

O zi buna!

Alte discuții în legătură

Comunicare radar... recomandata? Alexganea85 Alexganea85 Buna ziua. Am gasit in posta pe 19.02.09 o comunicare de la politia Ilfov prin care proprietarul masinii cu numar x este solicitat, conform art. 39 OUG ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera prin posta georderik georderik am primit azi 14.05.08 o "comunicare" din 05.05.08 in care sunt anuntat ca masina a incalcat regimul legal de vitezaza in localitate si a fost inregistrata cu ... (vezi toată discuția)
Nefurnizarea datelor soferului catre politie! codau.ciprian codau.ciprian Buna ziua, Daca masina proprietate personala a fost condusa de o persoana care depasit viteza legala si a incalcat linia continua si eu nu stiu datele acelei ... (vezi toată discuția)