avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Comunicare Radar... recomandata?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Comunicare Radar... recomandata?

Buna ziua.
Am gasit in posta pe 19.02.09 o comunicare de la politia Ilfov prin care proprietarul masinii cu numar x este solicitat, conform art. 39 OUG 195/2002, sa comunice datele de identificare ale persoanei careia i-a incredintat vehiculul, deoarece acesta a fost inregistrat pe 11.10.2008 ca a depasit viteza legala, circuland cu 61 km/h intr-o zona cu limita de viteza de 50 km/h. Necomunicarea datelor in termen de 5 zile atrage dupa sine sanctionarea proprietarului masinii cu 9-20 puncte amenda. Problema este ca semnatura si stampila de pe aceasta hartie sunt imprimate, iar aceasta comunicare, din cate stiam eu, trebuia sa fie trimisa in regim de recomandata, nu? (pe plic exista un "R" care sa ateste acest lucru). Acest lucru inseamna ca ar fi trebuit sa confirm primirea acestui plic prin semnatura, insa plicul a fost lasat in posta, pur si simplu. Este legal acest lucru, exista vreun risc real in cazul in care datele cerute nu vor fi comunicate?
Cel mai recent răspuns: balantajust , utilizator 08:47, 26 Februarie 2009
Og 195/2002 Art. 102. - (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a IV-a de sanctiuni urmatoarele fapte savârsite de persoane fizice:
14. necomunicarea de catre proprietarul sau utilizatorul unui vehicul, la solicitarea politiei rutiere, a identitatii persoanei careia i-a încredintat vehiculul spre a fi condus;

Eu va sugerez sa trimiteti datele dumneavoastra si pe urma dupa ce va este comunicat si procesul verbal sa faceti contestatie la judecatorie. In cazul dumneavoastra comunicarea s-a indeplinit cel mai probabil prin afisare si nu ve-ti putea invoca ca nu ati primit acea scrisoare. Va transmit mai jos un text din OG 2/2001 care prevede urmatoarele:
Art. 27. - Comunicarea procesului-verbal si a instiintarii de plata de face prin posta, cu aviz de primire, sau prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces-verbal semnat de cel putin un martor.
Succes!
daca inca n-ai trimis comunicarea si vrei sa scapi de amenda...trimite ceva de genul asta (garantat scapi):

INSPECTORATULUI DE POLITIE AL JUDETULUI IALOMITA

Subsemnatul xxxxxx Stefan, domiciliat in Bxxxx, strada xxxxxx, bloc 3, scara A, apartartament 14, in termenul solicitat de dumneavoastra si cunoscand prevederile art. 39 si art. 102 alin.(1) pct. 14 din O.U.G. nr.195/2002, republicata, formulez prezentul
RASPUNS LA COMUNICARE
Prin care va invederez urmatoarele:
Ca raspuns la comunicarea dumneavoastra prin care imi solicitati furnizarea datelor de identificare ale persoanei careia i-am incredintat vehicolul cu numarul de inmatriculare xx-58-xxx in ziua de xx.xx.2008, va pot preciza ca in acea perioada vehicolul mai sus mentionat a fost condus de trei (3) soferi, inclusiv persoana mea. Eu nu tin minte sa fi condus autoturismul la data si locul mentionat de dumneavoastra . Am luat legatura cu cel de-al doilea sofer si acesta a negat faptul ar fi facut vreo cursa in afara xxxxuluin acea perioada. Prin deductie inclin sa cred ca autoturismul a fost condus atunci de un cetatean italian caruia i-am incredintat masina pentru cateva zile ; am incercat sa iau legatura cu acesta, dar numarul de telefon la care dansul raspundea, nu mai exista. Am retinut totusi cateva date ale domiciliului acestuia, pe care le citez din memorie: sig. Orlando Olivo strada Garibaldi, oras Anguillara Sabatia, Roma, Italia, date pe care le-am scris si in spatiul rezervat pentru acestea din comunicarea pe care mi-ati trimis-o.
Totusi, pentru o mai buna cooperare, va rog sa-mi trimiteti fotografia masinii la momentul incidentului relatat de dumneavoastra, fotografie in posesia careia va aflati, pentru a deslusi mai bine situatia acestei probleme.
Tot in sensul unei cooperari viabile, va invederez respectuos a-mi trimite posibila viitoare corespondenta la adresa: sig. xxxxx Mihai, via Gaxxxxx No.xx Monte xxxxx Roma Italia, deoarece in perioada imediat urmatoare a sarbatorilor de iarna (xxxxxxxxxx 2008 – xxxxxxxxxx) aceasta va fi adresa mea de resedinta....(aici schimbi ..sau poti sa sari peste partea asta...)

Va multumesc pentru intelegere

xxxxx Stefan mitzu
xx noiembrie 2008

Pentru orice eventualitate, poate ar fi bine sa-ti creezi si un "alibi", precum ca ,in acea perioada, nu puteai fi la volan:tooth:
Nu te agita prea tare.Am primit de 3 ori anul trecut asa ceva acasa. Sotul meu a comunicat in termenul de 5 zile, iar inapoi nu am mai primit niciun proces verbal. A trecut de atunci ceva timp, am verificat si la taxe si impozite, finante si nu e nimic.

Depinde ,d-na avocat:D, depinde de agentul constatator care are cazul sau poate nu sunt probe suficiente :tease:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz de instiintare radar fix. pinisoara_stefan pinisoara_stefan Buna ziua, Va scriu in speranta ca ma veti putea ajuta. Am primit acum doua zile in posta un aviz prin care eram informat ca mi-a sosit o scrisoare cu ... (vezi toată discuția)
Instiintare parcare neregulamentare in parbriz CiobyJr CiobyJr Buna ziua, Tocmai ce am primit un premiu de parcare neregulamentare in parbriz in care scrie ca la data de xxx la ora xxx autoturismul cu numarul de ... (vezi toată discuția)
Date solicitate politia locala jon123 jon123 buna ziua, In 4 martie am parcat neregulamentar in alt oras. Peste 20 zile imi vine o comunicare in care, politia locala de acolo ma instiinteaza sa le ... (vezi toată discuția)