avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Aviz de instiintare radar fix.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Aviz de instiintare radar fix.

Buna ziua,

Va scriu in speranta ca ma veti putea ajuta.
Am primit acum doua zile in posta un aviz prin care eram informat ca mi-a sosit o scrisoare cu confirmare de primire din Ramnicu Valcea. Sunt aproape convins ca aceasta scrisoare vine de la Politie, si e legata de amenda de la un radar fix. Precizez ca eu am trebut prin valcea in 5.11.2008(acum trei luni si jumatate). Ce pot sa fac sa evit aceasta eventuala amenda. Este vreun termen limita prin care ei sa imi aduca la cunostiinta contraventia, ar trebui sa ma duc sa i-au aceasta scrisoare cu confirmare de primire prin care ei, o sa imi solicite diferite informatii???. Ce pot sa fac ca sa evit procesul verbal si eventuala amenta. Pot sa nu ma duc sa ridic scrisoarea si poate mai trece ceva timp pana la 6 luni si se anuleaza???
Multumesc anticipat!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: pinisoara_stefan , utilizator 08:56, 25 Februarie 2009

Stimate contravenient, :-/
Tocmai ma documentam pt. ceva asemanator si pot sa-ti spun ca in acea scrisoare este posibil sa va puna in vedere
\"A COMUNICA DATELE DE STARE CIVILA ALE CELUI CE A CONDUS MASINA-PROPRIETATEA DVS.- LA ACEA DATA\":O,; astfel veti obsrva ca , \"nu este proces verbal de contraventie\\\" intrucat P.V-ul se va intocmi numai dupa ce agentul respectiv va identifica soferul care a condus masina in cauza. Eu cred ca ar fi bine sa va duceti sa va luati scrisoarea, dar nu inteleg despre ce aviz e vb.-aviz de primire?(poate postarita nu v-a gasit acasa si va asteapta sa-l semnati;) Oricum ideea cu taraganarea luarii la cunostiinta de catre \"organ\", a datelor de identificare , nu e rea , dar vedeti ca daca ei au dovada ca v-au trimis aceasta scrisoare si nu raspundeti, luati o amenda zdravana de cel putin 6 puncte, adica 6x6o=360 Ron, pe cand amenda s-ar putea sa fie mai mica:fight: (depinde de viteza cu care v-a inregistrat):training:succes!
asa cum a precizat balantajust, sigur e o comunicare in care vi se cere sa declarati datele de stare civila a celui ce a condus masina. iata ceea ce am trimis eu drept raspuns:

INSPECTORATULUI DE POLITIE AL JUDETULUI IALOMITA

Subsemnatul xxxxxx Stefan, domiciliat in Bxxxx, strada xxxxxx, bloc 3, scara A, apartartament 14, in termenul solicitat de dumneavoastra si cunoscand prevederile art. 39 si art. 102 alin.(1) pct. 14 din O.U.G. nr.195/2002, republicata, formulez prezentul
RASPUNS LA COMUNICARE
Prin care va invederez urmatoarele:
Ca raspuns la comunicarea dumneavoastra prin care imi solicitati furnizarea datelor de identificare ale persoanei careia i-am incredintat vehicolul cu numarul de inmatriculare xx-58-xxx in ziua de xx.xx.2008, va pot preciza ca in acea perioada vehicolul mai sus mentionat a fost condus de trei (3) soferi, inclusiv persoana mea. Eu nu tin minte sa fi condus autoturismul la data si locul mentionat de dumneavoastra . Am luat legatura cu cel de-al doilea sofer si acesta a negat faptul ar fi facut vreo cursa in afara Bacaului in acea perioada. Prin deductie inclin sa cred ca autoturismul a fost condus atunci de un cetatean italian caruia i-am incredintat masina pentru cateva zile ; am incercat sa iau legatura cu acesta, dar numarul de telefon la care dansul raspundea, nu mai exista. Am retinut totusi cateva date ale domiciliului acestuia, pe care le citez din memorie: sig. Orlando Olivo strada Garibaldi, oras Anguillara Sabatia, Roma, Italia, date pe care le-am scris si in spatiul rezervat pentru acestea din comunicarea pe care mi-ati trimis-o.
Totusi, pentru o mai buna cooperare, va rog sa-mi trimiteti fotografia masinii la momentul incidentului relatat de dumneavoastra, fotografie in posesia careia va aflati, pentru a deslusi mai bine situatia acestei probleme.
Tot in sensul unei cooperari viabile, va invederez respectuos a-mi trimite posibila viitoare corespondenta la adresa: sig. xxxxx Mihai, via Gaxxxxx No.xx Monte xxxxx Roma Italia, deoarece in perioada imediat urmatoare a sarbatorilor de iarna (1 decembrie 2008 – 5 ianuarie 2009) aceasta va fi adresa mea de resedinta.

Va multumesc pentru intelegere

xxxxx Stefan mitzu
xx noiembrie 2008

:D trimisa cu confirmare de primire, garantat scapati de amenda...eu unul am scapat:P
Multumesc pentru raspuns. Este exact ceea ce asteptam. Cred ca asa este cel mai bine!

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare radar... recomandata? Alexganea85 Alexganea85 Buna ziua. Am gasit in posta pe 19.02.09 o comunicare de la politia Ilfov prin care proprietarul masinii cu numar x este solicitat, conform art. 39 OUG ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera prin posta georderik georderik am primit azi 14.05.08 o "comunicare" din 05.05.08 in care sunt anuntat ca masina a incalcat regimul legal de vitezaza in localitate si a fost inregistrata cu ... (vezi toată discuția)
Nefurnizarea datelor soferului catre politie! codau.ciprian codau.ciprian Buna ziua, Daca masina proprietate personala a fost condusa de o persoana care depasit viteza legala si a incalcat linia continua si eu nu stiu datele acelei ... (vezi toată discuția)