avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Incompetenta
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Incompetenta

Am urmatoarea problema:

Am fost la Primaria Mun. Vaslui sa-mi declar un autovehicol cumparat din UE, de la un cetatean roman. am depus actele: Declaratia de impunere - Anexa 2 si copii dupa CI, Contract de vanzare cumparare + traducere, certificat de proprietate al vechiului proprietar + traducere si CIV, dosar complet din punctul meu de vedere.

De la ghiseu mi s-a spus ca vanzatorul trebuie sa declare masina in Romania, sa plateasca pe perioada cat a detinut masina in strainatate, desi a achitat acolo toate taxele. Conform art. 261 (5) din Codul Fiscal pana la prima inmatriculare/inregistrare in Romania autovehicolul este considerat marfa si nu datoreaza impozit. Am avut o discutie cu seful departamentului care a dat dovada de o atitudine sfidatoare si incompetenta maxima la care nu am ajuns la nici un rezultat. Am facut o cerere si urmeaza sa-mi formuleze un raspuns.

Intentionez sa merg in instanta si as dori si sanctionarea acestui "functionar" public. Ideea este ca masina fiind inmatriculata inca in spatiu UE pe perioada de 30 zile in care astept raspunsul si perioada urmatoare in care voi astepta raspunsul instantei eu platesc asigurare si impozit pe acest autovehicol ca sa ma pot folosi de el. M-ar interesa daca exista si o varianta in care sa cer daune, dar direct de la acest functionar si nu de la contribuabili, respectiv Primaria.

Alte discuții în legătură

Certificat fiscal Tamy1003 Tamy1003 Bun gasit! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns caci de o saptamana jonglez ca o minge de ping-pong intre doua primarii si nu gasesc o rezolvare la problema mea. ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit auto in stoc NICU BADINA NICU BADINA Am o firma care printre alte activitati are in obiectul de activitate -vanzare cumparare autovehicule noi si vechi. Prin facturare am cumparat de la o persoana ... (vezi toată discuția)
Impozit auto mariasympatico mariasympatico In ce situatii se aplica art. 261 alin e din Codul Fiscal , respectiv\\"mijlocul de transport este datorat de locator. (5) Până la prima ... (vezi toată discuția)