avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit auto

In ce situatii se aplica art. 261 alin e din Codul Fiscal , respectiv"mijlocul de transport este datorat de locator.

(5) Până la prima înmatriculare/înregistrare în România, în înţelesul prezentului titlu, mijlocul de transport este considerat marfă. După prima înmatriculare/înregistrare, mijlocul de transport, în înţelesul prezentului titlu, nu mai poate fi considerat marfă şi pentru acesta se datorează impozit pe mijloacele de transport." ?!


Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 18:51, 3 Aprilie 2013
Deci vorbim de Legea 571/2003, art.261, pct (4) În cazul în care contractul de leasing încetează altfel decât prin ajungerea la scadenţă, impozitul pe mijlocul de transport este datorat de locator.

In cazul in care din diverse motive leasingul inceteaza inainte de scadenta, de ex: returnare auto pt neplata rate....din acel moment, impozitul pt auto este datorat de firma de leasing- locatorul

art.261, pct (5), din aceiasi lege, se refera la mijloacele de transport care sunt comercializate de catre firma care se ocupa cu comertul de masinii, acestia pana la prima inmatriculare tin masina in evidenta contabila ca fiind marfa, dupa inmatriculare de catre ei sau persoana care o cumpara, se datoreaza impozitul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul auto loccomale loccomale BUNA ZIUA , VA SUPUN ATENTIEI URMATORUL CAZ : IN CAZUL CONTRACTULUI DE LEASING FINANCIAR AUTO , DE LA CE DATA PLATESTE UTILIZATORUL IMPOZITUL AUTO LA ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina castigata la un concurs RomeoE RomeoE Buna ziua, Am achizitionat de curand o masina castigata ca premiu la un concurs. Masina nu a fost inmatriculata pana acum, avand doar numere rosii scoase ... (vezi toată discuția)
Impozit pe mijloacele de transport liliionescu liliionescu Avand in vedere dificultatile intampinate in aplicarea legislatiei va rugam sa ne comunicati punctul dumneavoastra de vedere referitor la: Art. 262/Titlul ... (vezi toată discuția)